Κούλογλου για Ανδρουλάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε ανταγωνιστή

Κούλογλου για Ανδρουλάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε ανταγωνιστή

Η τακτική της πάπιας και η αποφυγή των... κοκορομαχιών

Προειδοποίηση για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ απευθύνει ο Στέλιος Κούλογλου.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, με άρθρο του στην ιστοσελίδα TVXS, σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης «εφάρμοσε με επιτυχία μια μέθοδο που είχε πρώτος χρησιμοποιήσει στο ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σημίτης: την τακτική της πάπιας, που φαίνεται ακίνητη αλλά δουλεύει συνεχώς τα πόδια της κάτω από το νερό».

Σημειώνει ότι «ο νικητής του πρώτου γύρου στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, αθόρυβα και μεθοδικά τα προηγούμενα χρόνια, έφτιαξε έναν δικό του μηχανισμό σε όλη την Ελλάδα, αξιοποιώντας τις επαφές του από την εποχή που ήταν γραμματέας του κόμματος. Χωρίς φωνασκίες και κρατώντας χαμηλό προφίλ, αξιοποίησε το νεαρό της ηλικίας του και το άφθαρτο της πολιτικής του καριέρας, χτίζοντας ένα συναινετικό προφίλ. Πολλοί τον βρήκαν άνοστο στο τηλεοπτικό debate, αλλά οι κεντρώοι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ που τον ψήφισαν ήθελαν ακριβώς αυτό: κάποιον νέο, που αποφεύγει τις κοκορομαχίες και δεν κλείνει ούτε προς τα δεξιά ούτε προς τα αριστερά».

Προβλέποντας ότι τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί ενόψει β’ γύρου, ο Στ. Κούλογλου σημειώνει ωστόσο ότι «για τον Γιώργο Παπανδρέου μοιάζει ιδιαίτερα δύσκολο να ανατρέψει το προβάδισμα του αντιπάλου του».

Οπως τονίζει, μάλιστα: «Η επικράτηση Ανδρουλάκη στον πρώτο γύρο δεν είναι το καλύτερο νέο για τους εταίρους του δικομματισμού. Αν ο Παπανδρέου επικρατούσε, η ΝΔ θα είχε τη δυνατότητα αλίευσης στελεχών και ψηφοφόρων από τη δεξιά πτέρυγα. Το ίδιο ισχύει για τον ΣΥΡΙΖΑ, αν επικρατούσε ο Λοβέρδος».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ