Λαζάρου - Αρναουτάκης συζήτησαν για τα κρητικά προϊόντα

Λαζάρου - Αρναουτάκης συζήτησαν για τα κρητικά προϊόντα

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης και ο βραβευμένος σεφ συμφώνησαν να αξιοποιήσουν ιδέες και πρακτικές

Η Κρήτη και τα μοναδικά προϊόντα της, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Με θέα τη Σπιναλόγκα, ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ, μίλησε στον Περιφερειάρχη Κρήτης για την πολύχρονη σχέση του με το νησί και τις εμπειρίες του από την Κρήτη, καθώς επίσης την επιθυμία του να αναδείξει τα μοναδικά προϊόντα της και εκτός της Ελλάδας.

Η συζήτηση ξεκίνησε με το σταμναγκάθι που μετέφερε ο Λευτέρης Λαζάρου από το Νότο του Ηρακλείου στον Πειραιά και ενθουσίασε τους πελάτες στο «Βαρούλκο» για να φτάσει στο μοναδικό κρητικό ελαιόλαδο, τις προσπάθειες για την ανάδειξη αλλά και την τυποποίησή του στο νησί που κάνει η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους φορείς, καθώς και τη σύνδεση της αγροδιατροφής με τον τουρισμό.

Ήταν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με την προοπτική ν’ αξιοποιηθούν καλές ιδέες και πρακτικές, ώστε τα μοναδικής γεύσης τοπικά προϊόντα που διαθέτει η Κρήτη από την μια άκρη μέχρι την άλλη, να τα γνωρίζουν και να τα γεύονται οι επισκέπτες μας, στηρίζοντας την τοπική οικονομία.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ