Το Le Point , ο Αλέξης και ο...εσωτερικός καβγάς

Τσίπρας: "Στην Ευρώπη με θεωρούν μεταρρυθμιστή εδώ ακραίο ακτιβιστή"- Η απάντηση Οικονόμου με πρωτοσέλιδο "τσαρλατάνοι"

Το δημοσίευμα της γαλλικής Le Point έφερε στη μνήμη του ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Συνέδριο του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών (ΕΝΑ). Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε το δημοσίευμα της 9ης Μαρτίου, το οποίο έφερε τίτλο "υπάρχει ένας Τσίπρας να μεταρρυθμίσει τη Γαλλία;".

"Σκεφτόμουν ότι έχω τη "δυστυχία" να με θεωρούν στην Ευρώπη μεταρρυθμιστή και στην Ελλάδα ένα μεγάλο κομμάτι της αστικής τάξης - ιδίως της διαπλεκόμενης να με θεωρεί ακραίο πολιτικό ακτιβιστή και όχι μεταρρυθμιστή" είπε χαμογελώντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Η απάντηση Οικονόμου με... τη Le Point

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Οικονόμου, τού απάντησε μέσω Twitter με ένα παλαιότερο πρωτοσέλιδο της Le Point ενώ ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας... χάθηκε στη μετάφραση και δεν το κατάλαβε καλά.

"Δεν ξέρω αν αιφνιδιάστηκε, αλλά σίγουρα χάθηκε στην μετάφραση ο κ. Τσίπρας. 'Αλλα εννοεί το άρθρο, άλλα κατάλαβε. 'Αλλωστε το Le Point έχει ξανασχοληθεί μαζί του, όχι τιμητικά", έγραψε σε ανάρτησή του ο Γιάννης Οικονόμου δημοσιεύοντας το πρωτοσέλιδο του γαλλικού περιοδικού Le Point από το 2015.

 


Σε αυτό, ο τίτλος ανέγραφε: "Οι τσαρλατάνοι απέναντι στην Ευρώπη -Μια ιστορική μάχη" έχοντας τα ονόματα των Τσίπρα, Ιγκλέσιας, Μελανσόν, Λε Πεν. Κεντρική φωτογραφία είχε το Le Point τον Αλέξη Τσίπρα. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ