Μάχη στα κομμωτήρια!

Μάχη στα κομμωτήρια!

Για να προλάβουν το lockdown

 

Πραγματικό αγώνα έδωσαν τα κομμωτήρια σε ολόκληρη τη Γαλλία για να ανταπεξέλθουν στην κοσμοσυρροή που επικράτησε, με τους πελάτες να προσέρχονται μαζικά, την τελευταία ημέρα λειτουργίας τους, προτού το νέο lockdown τεθεί σε ισχύ, αναγκάζοντάς τα να παραμείνουν κλειστά έως την 1η Δεκεμβρίου.

Το νέο lockdown, που στοχεύει στο να περιορίσει την αύξηση των κρουσμάτων κορoνοϊού στη Γαλλία, προβλέπει το κλείσιμο των μπαρ, των εστιατορίων και άλλων επιχειρήσεων, όπως των κουρείων και των κομμωτηρίων, από την 30η Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Στο κομμωτήριο Tchip, στην πόλη Καμπρέ, οι υπάλληλοι προπάθησαν να «στριμώξουν» όσα περισσότερα ραντεβού γινόταν λόγω της ξαφνικής ζήτησης, δήλωσε η κομμώτρια Κατί Ντουοτμπουά στο Reuters. «Θα πίστευες ότι τα Χριστούγεννα ήρθαν νωρίτερα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αν και αυτή τη εβδομάδα καταγράφεται αύξηση στα ραντεβού, το μέλλον μοιάζει αβέβαιο. «Θα είναι δύσκολο για εμάς», σημείωσε η Ντουοτμπουά προσθέτοντας ότι «η περίοδος των Χριστουγέννων είναι πολύ σημαντική για τα έσοδά μας. Νιώθουμε πως την πληρώνουμε (άδικα), ότι τιμωρούμαστε για τα λάθη των άλλων».

Νέα μέτρα

Οι Γάλλοι θα επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της νέας καραντίνας μόνο για να ψωνίσουν τρόφιμα, να πάνε στη δουλειά τους, να επισκεφθούν γιατρό ή για κατεπείγοντες οικογενειακούς λόγους

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ