Μεγάλη αύξηση στα "βαριά" ψυχοφάρμακα στο Ηράκλειο!

Μεγάλη αύξηση στα "βαριά" ψυχοφάρμακα στο Ηράκλειο!

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ έκανε μια καταγραφή για τον εθισμό σε ουσίες μέσα στους εργασιακούς χώρους του Ηρακλείου

Το ότι είμαστε οι περισσότεροι μέσα άλλοι στην… τσίτα και άλλοι στη μελαγχολία λόγω των δύσκολων καταστάσεων που βιώνουμε εδώ και 20 μήνες λόγω πανδημίας και καραντίνας, λίγο πολύ το νιώθουμε. Αλλά όταν σου το λένε και τα στοιχεία, έχει άλλη βαρύτητα!

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ έκανε μια καταγραφή για τον εθισμό σε ουσίες (αλκοόλ, χάπια ακόμα και ναρκωτικά) μέσα στους εργασιακούς χώρους του Ηρακλείου και κατέγραψε ενδιαφέροντα στοιχεία. Τύπωσε, μάλιστα, και ένα φυλλάδιο που εν πολλοίς αιτιολογεί και την αύξηση βίας και ενδοοικογενειακών επεισοδίων που το τελευταίο διάστημα έχει πάρει στην περιοχή μας την ανηφόρα.

Όμως ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στελιος Βοργιάς το πήγε και παρακάτω: με αφορμή αυτή την έρευνα έκανε το δικό του… ρεπορτάζ στις μεγάλες φαρμακαποθήκες του Ηρακλείου, όπου έκπληκτος πληροφορήθηκε πως τα βαριά ψυχοφάρμακα έχουν μεγάλη "πέραση" στην περιοχή μας, με μια αύξηση που φτάνει το 15% με τα στοιχεία όρο πανδημίας. Ίσως είναι μια ευκαιρία να το δουν πιο συστηματικά αυτό και το τμήμα ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης να κάνει μια επιστημονική έρευνα για να αποτυπώσει ανάγλυφα την πραγματικότητα!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Πηγή: Φωτογραφία από το χρήστη cottonbro στο Pexels

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ