«Μειοψηφία οι αρνητές των τεστ», λένε οι γονείς

«Μειοψηφία οι αρνητές των τεστ», λένε οι γονείς

Οι γονείς μαθητών των Λυκείων παρακολουθούν τις οδηγίες χρήσης των self tests και ετοιμάζονται για τη μεγάλη επιστροφή

Στην αρχή της πανδημίας είδαμε αρκετούς αρνητές του κορωνοϊού, τον περασμένο Σεπτέμβριο γονείς δήλωναν αρνητές της μάσκας, πετούσαν φυλλάδια έξω από τα σχολεία, ακόμα και την ημέρα του αγιασμού, ενώ αρκετοί επέλεγαν να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι. Δεν το έκαναν από φόβο αλλά επειδή δεν ήθελαν να φορέσουν τα παιδιά τους μάσκα για να πάνε σχολείο.

Από χθες, μετά από τις επίσημες ανακοινώσεις για το άνοιγμα των Λυκείων από την υπουργό Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, είχαμε γονείς και στο Ηράκλειο να ξεσηκώνονται κατά των self tests και να καλούν σε κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, πρόκειται για μία μικρή μειοψηφία γονέων που ανήκουν σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Μάλιστα, γονείς από την Κρήτη έχουν έρθει σε επαφή με Θεσσαλονίκη και Αθήνα, όπου εκδηλώνονται αντίστοιχα φαινόμενα και πάλι, όμως, περιορισμένης εμβέλειας.

Αυτό που προβληματίζει τους γονείς είναι ότι ενώ τα κρούσματα είναι σε υψηλά επίπεδα, το μόνο μέτρο που προστέθηκε για την επιστροφή στα θρανία είναι τα self tests. Όπως  λένε, δεν είναι σίγουροι αν θα τα κάνουν σωστά, αν υπάρχει κίνδυνος να τραυματίσουν τα παιδιά τους και αν το αποτέλεσμα θα είναι το σωστό.

Δείτε επίσης:

Στα «κάγκελα» γονείς για τα υποχρεωτικά self tests σε μαθητές

Εκτός σχολείου παραμένουν τα παιδιά των αρνητών της μάσκας!

 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ