Μια φωτογραφία… 1000 λέξεις μπορεί και δυο χιλιάδες!

Μια σχεδόν άδεια αίθουσα, με ένα λάθος μήνυμα που μάλλον «έκαψε» τους αποστολείς του!

Το φυσάνε και δεν κρυώνει στη ΝΔ στο Ηράκλειο με την αποπομπή των δυο βουλεyτών του κόμματος από το κυβερνητικό σχήμα.

Δεν είναι απλό, δεν έφυγε κάποιος, απομακρύνθηκαν και οι δυο, προφανώς δεν ήταν θέμα ικανοτήτων, αλλά μια τιμωρητική διάθεση από τον Πρόεδρο και Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που έδιωξε τα δυο στελέχη για το κακό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στο Ηράκλειο.

Πολλοί που παρακολούθησαν το προεκλογικό σκηνικό στο Ηράκλειο, παραπέμπουν σ’ ένα στιγμιότυπο του προεκλογικού αγώνα, αρκετές μέρες πίσω από την εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου.

Ήταν το απόγευμα της 23ης Μαΐου. Στο ξενοδοχείο Galaxy σε κεντρική πολιτική εκδήλωση του κόμματος, την πιο μεγάλη μέχρι τότε, ομιλητές ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Σε άλλες συνθήκες, ο κόσμος θα γέμιζε ασφυκτικά την αίθουσα και θα έφτανε ως το λόμπι του ξενοδοχείου.

Η εικόνα της μισοάδειας αίθουσας, όπως αποτυπώνεται και στο φωτογραφικό φακό του Cretalive, για μια πρώην υπουργό και αδελφή του πρωθυπουργού και τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και πρώην πρόεδρο (αλλά και με στενότατες σχέσεις με την Κρήτη) για πολλούς από μας, που βρεθήκαμε εκεί και παρακολουθούμε χρόνια το ρεπορτάζ της ΝΔ, ήταν μια οδυνηρή έκπληξη. Για παλιούς νεοδημοκράτες μια εικόνα ντροπής που δεν είχαν ξαναδεί!

Μια σχεδόν άδεια αίθουσα, με ένα λάθος μήνυμα που μάλλον «έκαψε» τους αποστολείς του! Όσο κι αν ο κομματικός μηχανισμός έτρεξε λίγες μέρες αργότερα για να γεμίσει το ΑΣΤΟΡΙΑ, στην εκδήλωση με Πιερακάκη -Σκέρτσο, η ζημιά (και η σύγκριση των δυο εκδηλώσεων) είχε γίνει !

Το μήνυμα πως κάτι δεν πάει καλά στο εσωτερικό στη ΝΔ, στη μάχη των ευρωεκλογών, είχε σταλεί. Κανείς, όμως, δεν ήξερε πόσο ηχηρό ήταν και δεν είναι τυχαίο που η Ντόρα Μπακογιάννη ( ποτέ δεν θέλω να σκέφτομαι πώς ένιωσε εκείνο το δύσκολο βράδυ της 23ης Μαΐου) αισθάνθηκε την ανάγκη από την πρώτη κιόλας στιγμή να… "καρφώσει" το κομματικό σύστημα του Ηρακλείου για την απώλεια του νομού!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ