Μια νοσταλγική περιήγηση: Το Ηράκλειο άλλοτε και τώρα

Εμβληματικά μνημεία και ιστορικά σημεία του Ηρακλείου σε ένα βίντεο με υπέροχη μουσική υπόκρουση

Ένα νοσταλγικό βίντεο που προσφέρει στον θεατή μια ιστορικής σημασίας περιήγηση στην πόλη του Ηρακλείου αναρτήθηκε στην πλατφόρμα του YouTube στα μέσα Απριλίου και ήδη έχει συμπληρώσει τις 18.000 προβολές.

Στο βίντεο παρακολουθούμε μια αλληλουχία εικόνων ιστορικών κτιρίων και σημείων του Ηρακλείου με την αλλοτινή μορφή τους στη διάρκεια του 20ου αιώνα και πως έχουν διαμορφωθεί σήμερα. Οι εικόνες συνοδεύονται από μουσική υπόκρουση εντείνοντας τη νοσταλγική διάθεση.

Το διάρκειας 13 λεπτών βίντεο έχει τον τίτλο "Υπήρχε μια πόλη" και πρόκειται για μια καλλιτεχνική δημιουργία του Ιταλού συγγραφέα και πολιτικού μηχανικού Πάολο Μαράνκα, αφιερωμένη στην Ηρακλειώτισσα σύζυγό του Ειρήνη Περβολαράκη.

Ο ίδιος ο Πάολο Μαράνκα παίζει δεξιοτεχνικά κιθάρα στο μουσικό χαλί του βίντεο.

Τα έργα που ακούγονται είναι τα "Tico-tico no Fubà" του Βραζιλιάνου συνθέτη Zequinha de Abreu (1880-1935) και  "Asturias" του Ισπανού Isaac Albéniz (1860-1909).

Την υλοποίηση της παραγωγής του εντυπωσιακού βίντεο έχει ο Marcello D'Andrea, τη μουσική επιμέλεια η Benedetta Sette και την επιμέλεια των φωτογραφιών ο Georgeos Ktistakis.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ