Μεγάλη «αιμορραγία» Κρητικών γιατρών στην Κύπρο!

Προφανώς έρχονται κι άλλες παραιτήσεις όσο το ΕΣΥ θα αφήνεται στην τύχη του...

Το ΕΣΥ καταρρέει, οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό νιώθουν μόνοι κι αδύναμοι. Tην ίδια ώρα, οι "σειρήνες" της Κύπρου ηχούν δυνατά για εκείνους που δεν μπορούν πια να υπερασπίζονται Θερμοπύλες!

Πολύ γνωστή γιατρός του Ηρακλείου από εκείνες που χρόνια τώρα προτάσσουν τα στήθη τους για να προασπιστούν τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, μου έλεγε πως και η ίδια, απογοητευμένη πια με την κατάσταση που επικρατεί το σκέφτεται σοβαρά να μετοικήσει στην Κύπρο!

Όπως μου ανέφερε χαρακτηριστικά, με πρώτο μισθό τα 8.200 ευρώ και με ένα χρόνο φοροαπαλλαγή πώς μπορεί να μην κάνει ένας γιατρός δεύτερες σκέψεις για να πάρει τη μεγάλη απόφαση;

Μάλιστα όπως μας αποκάλυψε, μόνον τους τελευταίους δυο τρεις μήνες, από το νομό Ηρακλείου και από κέντρα υγείας αλλά και από νοσοκομεία έχουν φύγει για την Κύπρο 10 γιατροί!

Και προφανώς έρχονται κι άλλες παραιτήσεις όσο το ΕΣΥ θα αφήνεται στην τύχη του, χωρίς πόρους, χωρίς επαρκείς αμοιβές για τους γιατρούς και με μοναδικό εφόδιο το φιλότιμο και την αυταπάρνηση των εργαζομένων του...

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ