Μόνο...ξυλιές δεν έπαιξαν Κυρανάκης και Πολάκης!

Μόνο...ξυλιές δεν έπαιξαν Κυρανάκης και Πολάκης!

Σοβαρό επεισόδιο στην προανακριτική επιτροπή

Χαμός έγινε την Πέμπτη στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, μεταξύ του Παύλου Πολάκη, του Κωνσταντίνου Κυρανάκη της ΝΔ και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα.

Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Γκιόλας, κάποια στιγμή, σηκώθηκε και έσπρωξε τον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Κυρανάκη, όταν εκείνος σύμφωνα με πληροφορίες αποκάλεσε τον Παύλο Πολάκη «κότα λειράτη».

Ολα αυτά έγιναν στην διάρκεια της κατάθεσης του Παύλου Πολάκη ο οποίος αποχώρησε αρνούμενος να απαντήσει στις ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ.

Από πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο διάλογος του Παύλου Πολάκη με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη ήταν ο εξής:

    Κυρανάκης: Γιατί ο Τσίπρας επέλεξε για υπουργό τον Παπαγγελόπουλο;
    Πολάκης: είναι δικαίωμα του πρωθυπουργού να επιλέγει τους υπουργούς σύμφωνα με την κρίση του
    Κυρανάκης: δεν σε ενοχλεί που έκανε έναν δεξιό υπουργό δικαιοσύνης;
    Πολάκης: Εσένα δεν σε ενοχλεί που έκανες τόσο αγώνα και ο Μητσοτάκης έκανε τελικά υπουργούς του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ; Χρυσοχοΐδη, Θεοδωρικάκο, Λιβάνιο; Εσένα δεν σε ενοχλεί αυτό σαν δεξιό;
    Κυρανάκης: Είσαι κότα και δεν απαντάς.
    Πολάκης: Δεν θα δεχτώ άλλες ερωτήσεις απ' αυτόν.

Κι εκείνη τη στιγμή ο κ. Κυρανάκης κατευθύνθηκε προς τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που παρέμεναν καθιστοί αλλά διαμαρτύρονταν για τις ερωτήσεις του. «Είστε κότες κι εσείς. Είστε όλοι κότες», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.

Τότε, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Γκιόλας σηκώθηκε και τον έσπρωξε, λέγοντας «φύγε και σταμάτα να φωνάξεις πάνω από τα κεφάλια μας».

 

Από την πλευρά της ΝΔ  διαψεύδονται αυτοί οι ισχυρισμοί και δίνεται μια διαφορετική εκδοχή. Οπως αναφέρουν πηγές της κυβερνώσας παράταξης, αφού ο κ. Πολάκης αποχώρησε από την επιτροπή, κατευθύνθηκε στην πόρτα εξόδου και ο κ. Κυρανάκης. Τότε, σηκώθηκε ο βουλευτής Γκιόλας του ΣΥΡΙΖΑ και τον έσπρωξε. Μάλιστα, όπως λένε οι ίδιες πηγές, ο βουλευτής Θ. Παπαχριστόπουλος πήγε να συγκρατήσει τον κ. Γκιόλα για να μην υπάρξει μεγαλύτερη ένταση. Μάλιστα, ο κ. Κυρανάκης έκανε λόγο για οργανωμένη επίθεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του και φέρεται να πρόσθεσε: «Είστε όλοι ίδιοι με τον Πολάκη!».

Κυρανάκης σε Πολάκη: Ολοι οι Συριζαίοι κρύβεστε πίσω από τα φουστάνια της Ντόρας!

Από το επεισόδιο δεν... γλίτωσε ούτε η Ντόρα Μπακογιάννη, αφού ο Παύλος Πολάκης την ενέπλεξε στην αντιπαράθεσή του με τον Κ. Κυρανάκη. Σύμφωνα με την εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Πολάκης είπε απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ:

    Πολάκης: Γιατί μου κάνεις αυτές τις ερωτήσεις, θέλεις να αποδείξεις κάτι στο κόμμα σου,  επειδή σε είχαν κόψει ένα διάστημα και σου έκανε κριτική η Ντόρα;
    Κυρανάκης: Όλοι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ κρύβεστε πίσω από τα φουστάνια της Ντόρας!
    Πολάκης: Είσαι χυδαίος προβοκάτορας και εγώ σταματάω εδώ να σου απαντώ, θα φύγω.
    Μπούγας: Θα συνεχίσει ο κ. Νικολακόπουλος. Έχετε αντίρρηση κ. Πολάκη;
    Πολάκης: Με τον κ. Κυρανάκη έχω πρόβλημα.

Τελικά, το επεισόδιο είχε αίσια κατάληξη. Οταν η συνεδρίαση της επιτροπής επαναλήφθηκε τόσο ο κ. Κυρανακης, όσο και ο κ. Γκιόλας ζήτησαν συγγνώμη για τα όσα έγιναν και μάλιστα έδωσαν και τα χέρια.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ