Ο διαγωνισμός των 5 εκ. ευρώ, οι περίεργοι όροι και το lockdown

Ο διαγωνισμός των 5 εκ. ευρώ, οι περίεργοι όροι και το lockdown

Εν μέσω πανδημίας και απαγόρευσης μετακινήσεων πώς θα κάνεις...επιτόπιες αυτοψίες;

Σούσουρο μαθαίνω ότι έχει προκαλέσει ένας - τουλάχιστον περίεργος - όρος που συμπεριελήφθη στην προκήρυξη του έργου: «Αξιοποίηση ταμιευτήρα φράγματος ποταμών Αμαρίου: Επέκταση κεντρικού αγωγού άρδευσης», από τον ΟΑΚ. 
Ένα έργο προϋπολογισμού σχεδόν 5 εκατομ. ευρώ - συγκεκριμένα 4,8 εκ. με τον ΦΠΑ- για το οποίο οι προσφορές των ενδιαφερομένων αναμένεται να ανοιχτούν αύριο, στα γραφεία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Α.Ε. 

Ωστόσο μια "πρωτοφανής" όπως επισημαίνεται, απαίτηση που υπήρχε στην σχετική διακήρυξη έχει ήδη προκαλέσει την επίσημη γραπτή διαμαρτυρία τουλάχιστον μιας εταιρείας και πολλές συζητήσεις στο παρασκήνιο. 
Εν ολίγοις, στη διακήρυξη αναφέρεται ότι οι υποψήφιοι ανάδοχοι θα έπρεπε όχι απλά να επισκεφθούν τον χώρο του έργου και να λάβουν γνώση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και συνθηκών, αλλά να λάβουν και σχετική γραπτή βεβαίωση με ημερομηνία μέχρι 15 Μαΐου, διαφορετικά αποκλείονται αυτομάτως από τον διαγωνισμό! 
Όλα αυτά εν μέσω πανδημίας και καθολικής απαγόρευσης των μετακινήσεων!   

Εύλογα λοιπόν σκέφτεσαι ότι ήταν ιδιαίτερα δύσκολο έως αδύνατο να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι να μετακινηθούν για να επισκεφθούν το χώρο, ώστε να είναι καθ΄ ολα εντάξει και να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό - δεν υπήρχε και σχετικός κωδικός να στείλουν μήνυμα στο 13033. 
Ερωτήματα επίσης προκαλεί και το γεγονός ότι - όπως αναφέρουν οι πληροφορίες - κάποιοι τα "κατάφεραν" πήγαν μέχρι το Αμάρι και πήραν τις σχετικές βεβαιώσεις, μέσα στο lockdown! 

Περιμένουμε με ενδιαφέρον τη θέση της Διοίκησης του ΟΑΚ Α.Ε. 
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ