"Ναι" και από Σταϊκούρα για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης

"Ναι" και από Σταϊκούρα για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης

Νέα συνάντηση Λαμπρινού - ΟΛΗ με τον Υπουργό Οικονομικών - Δέσμευση για επιτάχυνση της διαδικασίας

Τη ρητή διαβεβαίωση (και) του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα ότι θα τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της παραχώρησης της Χερσαίας Ζώνης στον Δήμο Ηρακλείου, απέσπασαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, σε συνάντηση που είχαν στην Αθήνα. 

Λόγω της πολυδαίδαλης γραφειοκρατίας, απομένουν τεχνικές λεπτομέρειες ώστε να φτάσουμε στο σημείο να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η συμφωνία, λεπτομέρειες που όσον αφορά τον Δήμο και τον ΟΛΗ θα ρυθμιστούν τις επόμενες ημέρες. Όσον αφορά το κομμάτι που αφορά την Κτηματική Υπηρεσία του δημοσίου υπήρξε η δέσμευση ότι θα ασκηθεί πίεση για επιτάχυνση της διαδικασίας. 

Στη συνάντηση όπου συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Γιάννης Βαρδαβάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Η. Μηνάς Παπαδάκης, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι από πλευράς Υπουργείου υπάρχει η σύμφωνη γνώμη ώστε να προχωρήσουν οι τελικές διαδικασίες όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αυτό σημαίνει, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος ότι: «πλέον, σε πολιτικό επίπεδο, το θέμα ουσιαστικά έχει τελειώσει, μετά και τη θετική άποψη τόσο του Υπουργού Οικονομικών όσο και του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.  Γεγονός που είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Απομένει η διευθέτηση ορισμένων τεχνικών λεπτομερειών που αφορούν και στην Κτηματική  Υπηρεσία του Δημοσίου,  ώστε το ζήτημα να κλείσει και τυπικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ευελπιστούμε ότι αυτό θα συμβεί σε εύλογο χρονικό διάστημα».

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη Τρίτη, στο ραντεβού με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων σε σχέση με την παραχώρηση και την ανάγκη να "τρέξουν" οι διαδικασίες. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ