"Πλήρης ταύτιση απόψεων" με το ένα Υπουργείο και πάνε για το επόμενο

"Πλήρης ταύτιση απόψεων" με το ένα Υπουργείο και πάνε για το επόμενο

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συνάντησης με Πλακιωτάκη εκφράζει η πλευρά του Δήμου

Για "πλήρη ταύτιση απόψεων" κάνει λόγο η πλευρά του Δήμου Ηρακλείου, σχετικά με την συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας για το θέμα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας παραχώρησης της Χερσαίας Ζώνης στον Δήμο, η οποία βρίσκεται στο τελικό της στάδιο. 

O Υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης δέχτηκε το γενικό σχέδιο και φιλοσοφία  του Δήμου, χωρίς η συζήτηση να μπει σε λεπτομέρειες. Ειδικά δε για τις όποιες ενστάσεις έχουν τεθεί από υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, ο κ. Πλακιωτάκης φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά "θα τα ξεπεράσουμε". 

Υπουργείο Ναυτιλίας Δήμος Ηρακλείου

Η θέση του Υπουργού Ναυτιλίας ικανοποίησε την πλευρά του Δήμου Ηρακλείου, ενόψει και της κρίσιμης συνάντησης για το θέμα, την ερχόμενη Δευτέρα με τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, καθώς για να ολοκληρωθεί η παραχώρηση θα χρειαστεί και η δική  του υπογραφή. 
Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε πως η κυβέρνηση συμφωνεί με την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης και έχει την πολιτική βούληση να κλείσει θετικά το ζήτημα, το συντομότερο δυνατόν. 
 

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ηρακλείου αναφέρει: «Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Υπουργό, ο οποίος  συμφώνησε με τις θέσεις μας. Το θετικό είναι ότι η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να προχωρήσει και να ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες.  Πάντα σε συνεργασία με την διοίκηση του ΟΛΗ, είμαστε κοντά στο να τελειώσουμε ένα πολύ σημαντικό θέμα,  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».   

Συνάντηση Υπουργείο Ναυτιλίας


Στη συνάντηση του Βασίλη Λαμπρινού και του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργου Πολυχρονάκη με τον Υπουργό, το παρών έδωσαν επίσης ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Σενετάκης και βέβαια ο Πρόεδρος του ΟΛΗ Γιάννης Βαρδαβάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Μηνάς Παπαδάκης. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ