Νέα μορφή διαδικτυακής απάτης: "Έχετε επιστροφή από τον ΕΦΚΑ"

Newsroom
Newsroom

Ο επιτήδειος που καλεί τα υποψήφια θύματα είναι πολύ πειστικός και η όλα διαδικασία φαίνεται αληθοφανής

Το σενάριο της διαδικτυακής απάτης μπορεί να είναι από τα συνηθισμένα, ωστόσο η παγίδα κρύβεται στην πειθώ και τη γλώσσα που χρησιμοποιεί ο επιτήδειος υποτιθέμενος υπάλληλος του ΕΦΚΑ.

Η προσέγγιση γίνεται με την ελκυστική αφορμή της επιστροφής χρημάτων από τον ΕΦΚΑ. Το ανυποψίαστο θύμα της απάτης συζητά με τον συνομιλητή του και πείθεται ότι δικαιούται πράγματι ένα χρηματικό ποσό το οποίο δεν είναι τεράστιο για να προκαλέσει αμέσως την προσοχή. Καθώς προχωρά όμως η συζήτηση ο "υπάλληλος του ΕΦΚΑ" απαιτεί να γίνει η συναλλαγή τώρα.

Αν το υποψήφιο θύμα δεν έχει πληροφορηθεί σωστά και ενδώσει στις πιέσεις, τότε ο στόχος της απάτης επιτυγχάνεται και τα χρήματα από τον λογαριασμό "κάνουν φτερά". 

Την προσωπική της περιπέτεια διηγείται στους διαδικτυακούς τους φίλους στο Facebook μια Ηρακλειώτισσα, εφιστώντας την προσοχή. 

"Και όμως είναι ηλεκτρονική απάτη.
Στο τσακ την γλύτωσα. 
Κύριος από τον ΕΦΚΑ (δήθεν ) με ευχέρεια στην γλώσσα και πειθώ   μου είπε πως πλήρωνα για το έτος 2023 παραπάνω κάθε μήνα με τις εισφορές μου 16  ευρώ κατα λάθος  και τώρα έγινε εκκαθάρηση και  έχω επιστροφή. Ως ένα σημείο τον πίστεψα.
Αυτό που με έκανε να υποψιαστώ είναι ότι επέμενε ΤΩΡΑ να κάνω την συναλλαγή ΤΩΡΑ.
Γίναμε μαλλιά κουβάρια και έκλεισε.
Το τηλέφωνο απ όπου με κάλεσε δεν το βρίσκω δεν υπάρχει στο αρχείο κλήσεών μου.
Εννοείται θα γίνει αναφορά στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΙΛΟΙ"

ΕΦΚΑ απάτη

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ