Νοσηλεύτρια απαντά στα σενάρια συνομωσίας για τον εμβολιασμό

Νοσηλεύτρια απαντά στα σενάρια συνομωσίας για τον εμβολιασμό

«Φυσιολογικός ορός στο εμβόλιο;»

Απάντηση σε όσους διακινούν θεωρίες συνωμοσίας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέτοντας υπό αμφισβήτηση το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, δίνει η νοσηλεύτρια Ελένη Πέτρακα, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠαΣΟΝοΠ) και μέλος του Ινστιτούτου Υγείας (ΙΝΕΠΥ).

Ορισμένοι χρήστες των κοινωνικών δικτύων ισχυρίζονται με αναρτήσεις τους ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, και άλλοι πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες, όπως και υγειονομικό προσωπικό δεν έκαναν, την Κυριακή, το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αλλά τους χορηγήθηκε νερό ή φυσιολογικός ορός.

Σε ανάρτησή της στο Facebook η κ. Πέτρακα καταρρίπτει αυτούς τους ισχυρισμούς:

«Διαβάζω και δεν ξέρω πραγματικά από που να το ξεκινήσω... "Έκανε ο πρωθυπουργός αντί για εμβόλιο φυσιολογικό ορό" λένε αυτοί ορμώμενοι από τη φωτογραφία που η νοσηλεύτρια κάνει αναρρόφηση από μια αμπούλα φυσιολογικού όρου με σύριγγα.

True story: Πολλά φάρμακα για να διαλυθούν και να αναμειχθούν πρέπει να προστεθεί στο φιαλίδιο διαλύτης ή αλλιώς φυσιολογικός όρος.

Η τελική αναρρόφηση των ml είναι το αραιωμένο φάρμακο που θα γίνει υποδόρια στους εμβολιάζοντες.

Στο βίντεο υπάρχει περιγραφή της δοσολογίας και πληροφόρηση πόσες δόσεις βγάζει το φιαλίδιο για πόσους ανθρώπους δηλαδή.

Ο πρωθυπουργός έκανε το εμβόλιο.

Η δημοκρατία μας όμως επιτρέπει σε όλους ελεύθερη βούληση.

Ας ενημερωθούμε σωστά από τον οικογενειακό γιατρό μας. Τελικά πολλές φορές και η εικόνα για άλλους είναι 1000 λέξεις και για άλλους μια οφθαλμαπάτη.

Στην προκειμένη περίπτωση όσοι δεν γνωρίζετε τη μεθοδολογία της διάλυσης και της χορήγησης φαρμάκων είναι απολύτως λογικό να έχετε μαύρα μεσάνυχτα».

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ