Ο ισχυρός μετασεισμός ακύρωσε την τηλεκπαίδευση

Ο ισχυρός μετασεισμός ακύρωσε την τηλεκπαίδευση

Από χθες το απόγευμα, πολλά σχολεία άλλαζαν την απόφαση και ενημέρωναν τους γονείς ότι οι υπολογιστές θα μείνουν κλειστοί.

 

Το αλαλούμ με την τηλεκπαίδευση το είχαμε περιγράψει από νωρίς. Η οδηγία που δόθηκε από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης ότι τα σχολεία θα μείνουν μεν κλειστά αλλά οι υπολογιστές θα ανοίξουν είχε βρει αντίθετους πολλούς εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς.

Πώς να κάνει κανείς τηλεκπαίδευση όταν οι σεισμικές δονήσεις είναι συνεχείς;

Αρκετά σχολεία έστελναν ενημερωτικά σημειώματα στους γονείς ότι θα ξεκινούσαν σήμερα το πρωί webex την ώρα που δάσκαλοι και καθηγητές υποστήριζαν πως πρόκειται για μια παράνοια δεδομένων των συνθηκών.

Τελικά, μετά από σειρά τηλεφωνημάτων και επαφών μεταξύ των αρμοδίων, υπήρξε η διευκρίνιση πως η τηλεκπαίδευση θα γίνει όπου είναι εφικτή.

Από χθες αργά το απόγευμα και επί ώρες, αρκετά σχολεία άλλαζαν την απόφασή τους και ενημέρωναν ξανά τους γονείς ότι τελικά τηλεκπαίδευση δεν θα γίνει.

Ο πρωινός σεισμός ήρθε να επιβεβαιώσει τους φόβους των περισσότερων. Όπως έλεγαν κάποιοι εκπαιδευτικοί "τώρα, παιδιά, βάλτε τα λάπτοπ κάτω από τα τραπέζια..."

 

 

Δείτε επίσης:

Το αλαλούμ με την τηλεκπαίδευση καλά κρατεί…

Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί στην τηλεκπαίδευση λόγω του σεισμού

Τηλεκπαίδευση να κάνουμε, αλλά πώς;
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ