Ο μεγάλος κίνδυνος για τα νοσοκομεία μας είναι η Κύπρος… ξέρετε γιατί;

Newsroom
Newsroom

Ο πρωτοδιοριζόμενος γιατρός σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Κύπρου παίρνει 8000 ευρώ το μήνα, σε κρατικό νοσοκομείο της μεγαλονήσου 4500-5000, την ίδια ώρα που σε εμάς προσλαμβάνεται με 1500 ευρώ!

Πολλά και ενδιαφέροντα ακούστηκαν στη συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη με τη Διοίκηση του Βενιζελείου, τους Διευθυντές των τμημάτων και τους εργαζόμενους για τα προβλήματα, την έλλειψη προσωπικού και το πως θα πρέπει να δοθούν κίνητρα για τους νεοπροσλαμβανόμενους.

Τον μεγαλύτερο κίνδυνο πάντως για το Brain Drain των γιατρών τον διατύπωσε ο ογκολόγος του Βενιζελείου Νίκος Ανδρουλάκης που είπε πως τη μεγάλη διαρροή γιατρών την έχουμε αυτή την ώρα προς την Κύπρο. Ο πρωτοδιοριζόμενος γιατρός σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Κύπρου παίρνει 8000 ευρώ το μήνα, σε κρατικό νοσοκομείο της μεγαλονήσου 4500-5000, την ίδια ώρα που σε εμάς προσλαμβάνεται με 1500 ευρώ!

Δεν έρχονται οι γιατροί - προφανώς και όχι - είναι πολλά τα λεφτά και είναι λογικό να "ψηφίζουν" Κύπρο αντί για Ελλάδα και όπως είπε και ο Γιάννης Σκουλάς διευθυντής της ΩΡΛ κλινικής του Βενιζελείου, όταν θα φύγει η γενιά των 60ρηδων γιατρών από το νοσοκομείο, τότε δεν θα υπάρχουν γιατροί να χειρουργούν στο Νοσοκομείο!

 

Δείτε επίσης:

Στο Βενιζέλειο ο Νίκος Ανδρουλάκης: "Προτεραιότητά μας, να αναγεννηθεί το ΕΣΥ που εμείς φτιάξαμε"

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ