Οι αντιδράσεις των αριστερών κομμάτων και η επικοινωνία Τσίπρα- Βαρουφάκη

Οι αντιδράσεις των αριστερών κομμάτων και η επικοινωνία Τσίπρα- Βαρουφάκη

Πώς έφτασαν να συνυπογράψουν το κείμενο

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο φετινός μη... εορτασμός του Πολυτεχνείου μετά την απόφαση της κυβέρνησης περί απαγόρευσης των συναθροίσεων .Αυτό ήταν και η βασική αφορμή να ομονοήσουν τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25) μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες των πολιτικών αρχηγών αποφάσισαν να συνυπογράψουν ένα κείμενο φορέων και προσωπικοτήτων που καταδικάζει την απόφαση.

Και δόθηκε ξανά η ευκαιρία  Γιάνης Βαρουφάκης και Αλέξης Τσίπρας να συνομιλήσουν ξανά, έστω και για λίγα λεπτά, τηλεφωνικώς μετά τη βίαιη διακοπή των σχέσεών τους το 2015.

 Αρχικά υπήρξε  επικοινωνία του Γιάννη Βαρουφάκη με τον Δημήτρη Κουτσούμπα. Αμέσως μετά ακολούθησε το τηλεφώνημα του Γιάνη Βαρουφάκη στον Αλέξη Τσίπρα. Μίλησαν για λίγο και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρευρεθεί με ολιγομελή αντιπροσωπεία στην πορεία για το Πολυτεχνείο.

Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως η απόφαση που έχει παρθεί είναι βουλευτές του κόμματος να συγκεντρωθούν για να καταθέσουν στεφάνι στο ΕΑΤ/ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας.

Ο Βαρουφάκης ξεκαθάρισε το ΜέΡΑ25 θα βρεθεί την προσεχή Τετάρτη στο Πολυτεχνείο με 9μελή αντιπροσωπεία την οποία θα αποτελού

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ