Οι φήμες, το Ενετικό λιμάνι και η παρέμβαση Λαμπρινού

Οι φήμες, το Ενετικό λιμάνι και η παρέμβαση Λαμπρινού

Ο δήμαρχος Ηρακλείου ήταν ένας από τους αποδέκτες της επιστολής των επαγγελματικών κλάδων που δραστηριοποιούνται στο Ενετικό Λιμάνι

Με αφορμή την φημολογία που κυκλοφόρησε για το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του Ενετικού Λιμανιού και την σχετική ανησυχία που προκάλεσε στους δημότες, την οποία μάλιστα εξέφρασαν και με επιστολή τους επαγγελματικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στον περιοχή του μνημείου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός είχε τηλεφωνική επικοινωνία την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Κατά την διάρκεια της ο τελευταίος τον διαβεβαίωσε ρητά ότι σε κάθε συζήτηση για ιδιωτικοποίηση του Λιμένα Ηρακλείου, το Ενετικό Λιμάνι δεν συμπεριλαμβάνεται.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος χαρακτηριστικά: «Οι δημότες του Ηρακλείου ανησυχούν γιατί κυκλοφορούν φήμες, που θέλουν να πωλείται το Ενετικό λιμάνι σε ιδιώτες. Σε επικοινωνία που είχα με τον αρμόδιο Υπουργό, έλαβα τη ρητή διαβεβαίωση, ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Ωστόσο, ως Δήμαρχος Ηρακλείου επιθυμώ να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου, πως σε αντίθετη περίπτωση, ο Δήμος Ηρακλείου θα πράξει οτιδήποτε απαιτηθεί, ώστε να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη. Άλλωστε σε θέματα που αφορούν στην ιστορία και στον πολιτισμό της πόλης μας, δεν γίνονται εκπτώσεις».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ