Στις 17 Μαρτίου η ακρόαση για άρση ασυλίας του Λαγού!

Στις 17 Μαρτίου η ακρόαση για άρση ασυλίας του Λαγού!

Η αρμόδια επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου έχει προχωρήσει το έργο της

Όσο κι αν προσπαθεί να το αποφύγει ο καταδικασθείς ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός, δεν αργεί η ώρα να φτάσει η συζήτηση για την άρση της ασυλίας του από την αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου!

Μάλιστα ο συντοπίτης μας ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης που πρωτοστατεί στο να φθάσει ο Λαγός ενώπιον του ευθυνών του, μας πληροφόρησε πως η αρμόδια επιτροπή Νομικών Θεμάτων του ευρωκοινοβουλίου ( JURI) έχει προχωρήσει το έργο της και στις 17 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη η ακρόαση Λαγού.
Κατόπιν θα συντάξει έκθεση η Επιτροπή, επί της οποίας θα ψηφίσει και θα παραπεμφθεί για ψήφο στην Ολομέλεια, πιθανόν τον Απρίλιο. Εν αντιθέσει με τις άρσεις ασυλίας στη Βουλή των Ελλήνων, δεν υπάρχει ακρόαση του αναφερόμενου βουλευτή από την Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του αιτήματος, αλλά μόνον ψηφοφορία.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί λοιπόν της Ευρώπης κινούνται, βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως θα τον δούμε και φυλακή, αφού είναι άγνωστο τι θα πράξει ο ίδιος μετά την αναμενόμενη άρση της ασυλίας του και εάν ακολουθήσει το παράδειγμα της φυγοδικίας που ακολούθησε και ο σύντροφος του Παπάς!

Δείτε την επιστολή που έστειλε στο Νίκο Ανδρουλάκη ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. David Maria Sassoli  ΕΔΩ

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ