Οι μαθητές αντάλλαξαν μικρόβια!

Οι μαθητές αντάλλαξαν μικρόβια!

Ένα διαφορετικό πείραμα από το 2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου

Πείραμα με θέμα την πανδημία και όνομα: "Ανταλλάσσουμε Μικρόβια" πραγματοποίησαν μαθητές του Ηρακλείου.

Η εκπαιδευτική δράση υλοποιήθηκε από το 2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου σε συνεργασία με το 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και τις εκπαιδευτικούς: Κυριακή Κυδωνιέως, Ειρήνη Αντωνάκη και Κατερίνα Βασιλάκη.

Η υπεύθυνη του 2ου ΕΚΦΕ, κ. Ειρήνη Δερμιτζάκη αναφέρει "εμπλέξαμε γωστικά αντικείμενα βιολογίας, χημείας και άγγλικής φιλολογίας και συνολικά 62 μαθητές κατά τη διάρκεια δύο διαφορετικών ημερών. Η ιδέα είναι ότι κάθε μαθητής εφοδιάζεται με ένα ποτήρι που έχει μέσα υγρό και πραγματοποιεί τρεις ανταλλαγές υγρών με συμμαθητές του. Κάποιοι όμως έχουν στο ποτήρι τους το μικρόβιο από την αρχή και καθώς ανταλλάσσουν υγρά με τους άλλους, τους το μεταδίδουν.

Η ιδέα προέρχεται από το ΕΚΦΕ Ρεθύμνου και το ευχαριστούμε! Την πρώτη μέρα οι μαθητές που πήραν μέρος στο πείραμα ήταν 20 και οι αρχικά ¨μολυσμένοι¨ ήταν 2. Την δεύτερη μέρα πήραν μέρος 42 μαθητές και  αρχικά είχαν το ¨μικρόβιο¨ 4. Δεν θα σας γράψω πόσοι μολύνθηκαν. Όποιος θέλει ας κάνει την πρόβλεψη του. Σημαντικό αποτέλεσμα όμως του πειράματος είναι ότι παρέμειναν καθαρές ¨γειτονιές¨ χωρίς μικρόβιο και δημιουργήθηκαν ¨γειτονιές¨με μικρόβιο."

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ