Όταν ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε να διακοπεί η Eurovision

Όταν ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε να διακοπεί η Eurovision

Την αποκάλυψη έκανε ο σχολιαστής της Eurovision στη Γαλλία

Η Γαλλία στη Eurovision του 2021 έφτασε πολύ κοντά για να κερδίσει τον διαγωνισμό τραγουδιού για πρώτη φορά από το 1977 και η νίκη της Ιταλίας, που συγκέντρωσε 25 περισσότερους πόντους, προκάλεσε την αντίδραση ακόμα και του προέδρου της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν!

Την αποκάλυψε έκανε ο Στεφάν Μπερν, ο σχολιαστής της Eurovision στη Γαλλία, λέγοντας στο BBC πως έλαβε μήνυμα από τον Εμανουέλ Μακρόν στο κινητό του, λόγω της εμφάνισης των Måneskin, του συγκροτήματος από την Ιταλία που κέρδισε τον διαγωνισμό.

«Ήταν ένα μεγάλο, μεγάλο χάος», θυμάται ο Μπερν. «Έλαβα τόσα πολλά μηνύματα στο κινητό μου -ακόμη και ένα από τον Γάλλο πρόεδρο- που μου έλεγαν ότι οι Måneskin έπρεπε να αποκλειστούν, λέγοντας: «Πρέπει να κάνεις κάτι, σε παρακαλώ».

Υπενθυμίζεται ότι παραλίγο να ξεσπάσει ένα μίνι σκάνδαλο την ώρα της διεξαγωγής της Eurovision της Ολλανδίας, καθώς ο Νταμιάνο Νταβίντ, τραγουδιστής των Måneskin, φαίνεται σε ένα πλάνο σαν να σνιφάρει κοκαΐνη στο Green Room, την ώρα που ανακοινώνονταν οι ψήφοι των χωρών.

 

«Ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο οποίος ήταν στο Ρότερνταμ για τον διαγωνισμό, μου έστειλε επίσης μηνύματα λέγοντας: “Τι πρέπει να κάνουμε; Τι να κάνουμε; Παρακαλώ κάντε κάτι”», αποκαλύπτει ο Στεφάν Μπερν και προσθέτει «μα τι θα μπορούσα να είχα κάνει; Ούτε φιλοξενούσαμε τον διαγωνισμό ούτε είμαι ο πρόεδρος της Eurovision!».

Τελικά, ο frontman των Måneskin έκανε αργότερα ένα τεστ ναρκωτικών, το οποίο αποδείχθηκε αρνητικό και η Ιταλία διοργανώνει τη φετινή Eurovision. Αλλά ο Μπερν δεν θα ξεχάσει ποτέ ότι του ζητήθηκε να διακόψει τη Eurovision κατόπιν εντολής του προέδρου Μακρόν.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ