Πώς ερμηνεύεται το προβάδισμα 11 μονάδων του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ

Πώς ερμηνεύεται το προβάδισμα 11 μονάδων του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ

Τι προκύπτει από τα συμπεράσματα νέας δημοσκόπησης στις ΗΠΑ ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου

Στη δημοσιότητα δόθηκε νέα δημοσκόπηση την Τετάρτη, ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ και σύμφωνα με τα αποτελέσματά της ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία Τζο Μπάιντεν προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες.

Τη δημοσκόπηση διενήργησε το Quinnipiac University και το σημαντικότερο στοιχείο που προκύπτει είναι ότι ο Τ. Μπάιντεν συγκεντρώνει το 50% των προθέσεων ψήφου στο σύνολο του δείγματος, έναντι 39% του Τραμπ. Η διαφορά τους ήταν λίγο μικρότερη (49-41%) στη δημοσκόπηση του Απριλίου, και σύμφωνα με τους αναλυτές η άνοδος του ποσοστού του Δημοκρατικού υποψηφίου είναι εντός του περιθωρίου στατιστικού σφάλματος.

Πώς ερμηνεύει, όμως το επιτελείο Τραμπ, τα αποτελέσματα αυτά; Σύμφωνα με Αμερικανούς αναλυτές το προβάδισμα των 11 μονάδων καταδεικνύει ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών στον σημερινό πρόεδρο έχει κλονιστεί, ενώ αξιοπρόσεκτο είναι και το ποσοστό όλων όσοι ασκούν κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ για τους χειρισμούς του απέναντι στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοίού. 

Ειδικότερα, το 42% των ψηφοφόρων εγκρίνει το έργο του Τραμπ, ενώ το 53% το αποδοκιμάζει, σε αντίθεση με τα δεδομένα που είχαν προκύψει από τη δημοσκόπηση του Απριλίου, οπότε η αντίστοιχη διαφορά ήταν 46 και 51% αντίστοιχα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ