Προαγωγές για πέντε Κυρίες της δικαιοσύνης

Ποιες αλλαγές προβλέπονται

Ο Μάιος φέρνει αναπόφευκτα αλλαγές και στη δικαιοσύνη στο Ηράκλειο και την Κρήτη, γενικότερα, λόγω προαγωγών και μεταθέσεων, ενώ "άρωμα" Κρήτης έχουμε και στον Άρειο Πάγο.

Ειδικότερα:

-στο βαθμό του εφέτη προήχθη η πρόεδρος Πρωτοδικών κ. Ελεονώρα Λινάκη, η οποία μέχρι σήμερα έχει υπό την ευθύνη της τη διεύθυνση του Πρωτοδικείου Ηρακλείου

-Ακόμα στο βαθμό του εφέτη προήχθησαν δύο ακόμα πρόεδροι Πρωτοδικών, η κ. Γεωργία Χαλκιαδάκη, η οποία έχει υπηρετήσει χρόνια στο Ηράκλειο, και η κ. Ευθυμία Δανιά που υπηρετεί στο Ρέθυμνο, ενώ έχει υπηρετήσει και στο Ηράκλειο. Πρόκειται, κατά γενική ομολογία, για τρία «διαμάντια» της δικαιοσύνης, τρεις διαφορετικές προσωπικότητες που έχουν διαγράψει τη δική τους ξεχωριστή πορεία.

Σε ό,τι αφορά στο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, η εξαίρετη και ιδιαίτερα αγαπητή κ. Ευσεβία Νεονάκη προήχθη σε πρόεδρο Εφετών. Μία δικαστής που διατηρεί χαμηλό προφίλ, διακρίνεται όμως για το ηθικό ανάστημα της.

Από τον Αμιρά Βιάννου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Πέρα από τις αλλαγές σε επίπεδο Κρήτης, σημαντική χαρακτηρίζεται και η προαγωγή της κ. Καλλιόπης Βαρδάκη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η κ. Βαρδάκη, αδελφή του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Βαρδάκη, μέχρι τώρα υπηρετούσε ως Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών. 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ