Πρόωρες εκλογές βλέπει (και) ο Κουτσούμπας

Πρόωρες εκλογές βλέπει (και) ο Κουτσούμπας

Δεν ξέρει μόνο αν θα είναι άνοιξη ή φθινόπωρο

Την εκτίμηση ότι το 2022 θα είναι κατά πάσα πιθανότητα έτος πρόωρων εκλογών έκανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας διατυπώνοντας την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν είναι εύκολο να φτάσει στην εξάντληση της τετραετίας το 2023. Μάλιστα ο γραμματέας του ΚΚΕ επισημαίνει ότι οι πρόωρες εκλογές ήταν στη σκέψη του πρωθυπουργού για το τρέχον έτος.

Καλοκαίρι ή φθινόπωρο

«Ναι, απ’ ότι φαίνεται πρόωρες εκλογές θα έχουμε. Τουλάχιστον με τις εκτιμήσεις που μπορούμε να έχουμε ως κόμμα αυτή τη στιγμή, δεν βλέπουμε να πάνε μέχρι το 2023, χωρίς κι αυτό να αποκλειστεί βέβαια» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στο newsbomb.gr και πρόσθεσε:

«Το ενδεχόμενο για εκλογές, κατά την άποψη μου ο κύριος Μητσοτάκης το σκεφτόταν, μέσα στο 2021. Αλλά το 2022 μάλλον θα υπάρχουν, δεν ξέρω αν θα είναι το φθινόπωρο ή αν θα είναι προς το καλοκαίρι. Αυτή είναι η πρώτη εκτίμηση, η αίσθηση που έχω».

Κατά την άποψη του κ. Κουτσούμπα οι πυρκαγιές, η εξέλιξη της πανδημίας και ορισμένες άλλες διεθνείς και εσωτερικές εξελίξεις «απομάκρυναν» το σενάριο των πρόωρων εκλογών το 2021 και σε αυτό το πλαίσιο για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το 2022 τόνισε ότι θα παίξει ρόλο η πορεία της οικονομίας και αν θα επιβεβαιωθεί η «αισιόδοξη» πρόβλεψη της κυβέρνησης για την ανάκαμψη κλπ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι αποτελούν «αστάθμητο παράγοντα» οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και ο διεθνής περίγυρος.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ