Ψάχνουν να βρουν σε ποιον ανήκει το ... δέντρο που έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο!

Από ποιόν θα αποζημιωθούν οι πολίτες που υπέστησαν τη ζημιά χωρίς δική τους υπαιτιότητα;

Αντιμέτωποι με μια σοβαρή ζημιά που θα έχει αναπόφευκτα γραφειοκρατικές προεκτάσεις και συνακόλουθα ταλαιπωρία βρίσκονται τις τελευταίας ώρες συμπολίτες μας. Δεν είναι η πρώτη φορά στο Ηράκλειο που ένα δέντρο τσακίζει και πέφτει πάνω σε οχήματα. Το ζητούμενο, ωστόσο, είναι από ποιον φορέα θα αποζημιωθεί ο δημότης η περιουσία του οποίου υπέστη φθορά χωρίς δική του υπαιτιότητα.

Μασταμπάς δέντρο

Το περιστατικό έλαβε χώρα το μεσημέρι της Πέμπτης σε δρόμο του Μασταμπά. Ένα από τα μεγάλα δέντρα της συστοιχίας στην άκρη του δρόμου έκοψε από τη ρίζα - πιθανότατα λόγω των ισχυρών ανέμων - και έπεσε πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο προκαλώντας υλικές ζημιές. Οι ιδιοκτήτες του ΙΧ, από θαύμα δεν βρίσκονταν τη στιγμή εκείνη στο εσωτερικό του, γλιτώνοντας τα χειρότερα. Από τη στιγμή εκείνη αρχίζει η περιπέτεια του παραλόγου...

Μασταμπάς δέντρο

Καταρχήν ενημερώθηκαν οι αρχές, τόσο η ΕΛ.ΑΣ όσο και η Πυροσβεστική άνδρες της οποίας έσπευσαν στο σημείο για να απομακρύνουν το δέντρο από το αυτοκίνητο. Ενημερώθηκε και η ασφαλιστική εταιρία των ιδιοκτητών και φυσικά ο Δήμος Ηρακλείου.

Μασταμπάς δέντρο

Δημοτικοί υπάλληλοι μετέβησαν στο σημείο για την αυτοψία και εκεί είναι που αρχίζει η παράνοια της γραφειοκρατίας. Γιατί οι πολίτες που υπέστησαν τη ζημιά στην περιουσία τους θα πρέπει να αποζημιωθούν από τον ιδιοκτήτη του ... δέντρου!

Μασταμπάς δέντρο

Σε ποιον ανήκει, λοιπόν, το δέντρο; Ανήκει στην πόλη; Ανήκει σε κάποιον ιδιώτη; Οι ιδιοκτήτες του οχήματος έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο. Δηλώνουν παρ' όλα αυτά αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το δίκιό τους, μολονότι κανείς από τις αρμόδιες υπηρεσίες δεν αναγνωρίζει το... δέντρο.

Μασταμπάς δέντρο

Το όχημα ήταν σταθμευμένο σε ελεύθερο, μη περιφραγμένο χώρο, σε ένα ανοιχτό οικόπεδο δηλαδή, μαζί με πολλά άλλα οχήματα. Το φυσικό όριο ανάμεσα στον δρόμο και το οικόπεδο ήταν η συστοιχία των δέντρων από την οποία κόπηκε στα δύο το επίμαχο ορφανό.

Μασταμπάς δέντρο

Το ζήτημα, βέβαια έχει πολλαπλές προεκτάσεις. Είναι σε θέση ο κάθε ανυποψίαστος πολίτης να γνωρίζει σε τι κατάσταση βρίσκεται κάθε δέντρο στην πόλη το οποίο πλησιάζει; Κι αν δεν ήταν ένα αυτοκίνητο, αλλά κάποιος άνθρωπος που περνούσε τυχαία τη στιγμή της πτώσης του δέντρου, τι θα συνέβαινε;

Μασταμπάς δέντρο

Μασταμπάς δέντρο

Μασταμπάς δέντρο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ