"Πυρά" και εκ των έσω για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ

"Πυρά" και εκ των έσω για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ

Λακόπουλος κατά Σκουρλέτη

Λέγοντας ότι «μόνο ένας ηλίθιος θα κατασκεύαζε το χονδροειδές σποτ για τον Μωυσή», ο δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος ασκεί δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για το σποτάκι για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ που από χθες έχει προκαλέσει σάλο, αποδίδοντας ευθύνες στον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη για τον οποίο επιφυλάσσει βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Ο Γιώργος Λακόπουλος, με άρθρο του στον ιστότοπο anoixtoparathyro.gr ασκεί δριμεία κριτική για το σποτ με τον Μωυσή χαρακτηρίζοντάς το «χονδροειδές» και τον Πάνο Σκουρλέτη «ανεύθυνο» που έδωσε την έγκρισή του για το σποτ. Μάλιστα καταλήγοντας στο άρθρο του γράφει για τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ: «Κάποιος να τον προσέχει».

Το σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ προκάλεσε συζητήσεις, την οξύτατη αντίδραση της ΕΣΗΕΑ, καυστικά σχόλια στο Twitter, αντιδράσεις ακόμη και από συμπαθούντες τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ήδη καταγράφονται και οι πρώτες εσωκομματικές διαφοροποιήσεις. 

Από την πλευρά του ο Πάνος Σκουρλέτης απαντώντας στην επιστολή της ΕΣΗΕΑ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σε καμία περίπτωση δεν είχαμε την πρόθεση να προσβάλλουμε το δημοσιογραφικό κόσμο με το συγκεκριμένο video. Αντιθέτως, θεωρούμε ότι η πλειοψηφία των δημοσιογράφων είναι αδύνατο να ταυτιστεί με ό,τι αντιπροσωπεύει η μορφή που πρωταγωνιστεί σε αυτό». 
 

Ολόκληρο το άρθρο του Γιώργο Λακόπουλου

«Μόνο ένας ηλίθιος θα κατασκεύαζε το χονδροειδές σποτ για τον «Μωυσή» και τα λεφτά της «λίστας Πέτσα». Και μόνο ένας ανεύθυνος αξιωματούχος θα έδινε την έγκρισή του για να το υπογράψει το κόμμα του.

Αυτός ο ανεύθυνος έχει ονοματεπώνυμο: Πάνος Σκουρλέτης.

Εκ των πραγμάτων αυτός φέρει την ευθύνη για την καθημερινή λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ, ως γραμματέας. Εκτός αν δικαιολογηθεί και γι’ αυτό: «Εσείς με… βάλατε». Ή «Γιατί εγώ; Ο Τσίπρας είναι πρόεδρος».

Σε κάθε περίπτωση όλοι σ’ αυτόν απευθύνονται. Ευλόγως. Πρωτίστως η ΕΣΗΕΑ που του έστειλε επιστολή να μαζέψει αυτή την αηδία.

Η επιστολή του επαγγελματικού οργάνου των δημοσιογράφων «στηλιτεύει τον απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου μέσω του προκλητικού video που δημοσιεύσατε στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης και της αντιπολιτευτικής τακτικής».

Το είχαν κάνει ήδη δημοσιογράφοι κάθε άλλο παρά εχθρικοί προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέτοιος κόλαφος για άλλον αξιωματούχο κόμματος σ’ αυτό το επίπεδο δεν έχει προϋπάρξει. Οι σοβαροί άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται ότι μόνο την κυβέρνηση εξυπηρετεί.

Αλλά στην επιστολή της Ένωσης αναφέρεται και κάτι άλλο:

«Σας υπενθυμίζουμε, άλλωστε, ότι με επιστολή μας μέσα στον Μάιο σας απευθύναμε, όπως και σε όλα τα κόμματα, πρόσκληση για συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε το φλέγον ζήτημα της ενίσχυσης του έντυπου Τύπου και τα κριτήρια που θα τη διέπουν. Δυστυχώς, δεν ανταποκριθήκατε»

Ώπα! Μαθαίνουμε τώρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει επιστολή για να μετάσχει σε μια κρίσιμη διαβούλευση για την ενημέρωση και δεν ανταποκρίθηκε.

Η επιστολή, όπως λέει η ΕΣΗΕΑ, πήγε στα χέρια του Σκουρλέτη. Καρατσεκαρισμένο.

Το ερώτημα είναι αν… παράπεσε, ή αν τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του ενημερώθηκαν. Και αν η απόφαση να μην ανταποκριθούν ήταν προσωπική του γραμματέα ή συλλογική -αφού του αρέσει η συλλογικότητα.

Σε κάθε περίπτωση μετά το αίσχος του σποτ που διέσυρε την αξιωματική αντιπολίτευση, αντί να πλήξει την κυβέρνηση, υπάρχει και το πιο σοβαρό θέμα της απουσίας από τον διάλογο με τον πιο αρμόδιο φορέα στο δημοσιογραφικό χώρο. Αυτό και αν εκθέτει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε γι αυτά θα αναλάβει την ευθύνη;

Ειδικά στην υπόθεση της «λίστας Πέτσα» ο Σκουρλέτης έχει και μια ακόμη επιβάρυνση. Όχι μόνο δεν υπέγραψε, αλλά και είχε αξιώσει να αποσυρθεί η ερώτηση του συνόλου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για «τον προκλητικό αποκλεισμό «του Documento από την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι».

Η -προκλητική και παράνομη για όλη την ΚΟ- εξαίρεση των μέσων του Κ. Βαξεβάνη κάθε άλλο παρά ενοχλούσε το γραμματέα. Από αυτή την ερώτηση όμως ξεκίνησε το ποτάμι που πνίγει σήμερα την κυβέρνηση.

Ο Σκουρλέτης όχι μόνο δεν ενισχύει αυτό το ποτάμι, αλλά φέρει την ευθύνη για προτροπή, ή ανοχή, σε πρωτοβουλίες σαν το γελοίο σποτ που εκθέτει το κόμμα του. Όταν ο Αλέξης Τσίπρας έχει μεταφέρει την πολιτική αντιπαράθεση σε επίπεδο Πρωθυπουργού.

Ο απερχόμενος γραμματέας – που θα έπρεπε να είχε απέλθει την επόμενη του στραπάτσου στις αυτοδιοικητικές εκλογές- δίνει λαβές να κατηγορείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια υπόθεση που πάει να πνίξει την κυβέρνηση.

Κάποιος να τον προσέχει.»

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ