Ρώσοι εγκατέλειψαν σκύλο, κι αυτός άλλαξε στρατόπεδο

Ρώσοι εγκατέλειψαν σκύλο, κι αυτός άλλαξε στρατόπεδο

Τώρα βοηθά τον ουκρανικό στρατό

Ο Μαξ «εισέβαλε» στην Ουκρανία με τον ρωσικό στρατό, αλλά πλέον βοηθά τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας στον πόλεμο.  

Μετά τον μικρότερο «μαχητή» της Ουκρανίας- τον Patron που βραβεύθηκε από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι επειδή εντοπίζει ρωσικές νάρκες- ένας ακόμη σκύλος έγινε «διάσημος» λόγω του πολέμου.

Σκύλος «άλλαξε» πλευρά- Τον εγκατέλειψαν οι Ρώσοι, τώρα βοηθά τον ουκρανικό στρατό

Πρόκειται για ακόμη τετράποδο «στρατιώτη» που απέκτησαν οι ουκρανικές δυνάμεις τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Μαξ, ένας τριών ετών βελγικός ποιμενικός, εγκαταλείφθηκε από τον ρωσικό στρατό στο Μικολάιβ, στη νότια Ουκρανία, όταν οι δυνάμεις αποσύρθηκαν από χωριό που είχαν καταλάβει. 

Σκύλος «άλλαξε» πλευρά- Τον εγκατέλειψαν οι Ρώσοι, τώρα βοηθά τον ουκρανικό στρατόΜια οικογένεια ντόπιων βρήκε το σκυλί και το διέσωσε, προτού πεθάνει από την πείνα. Το φρόντισαν και το βοήθησαν να επανέλθει, προτού το δώσουν στην ουκρανική εθνοφρουρά. 

Αρχικά ο Μαξ μπορούσε να υπακούσει εντολές μόνο στα ρωσικά, αλλά γρήγορα ξεκίνησε «μάθημα» ουκρανικών. Είναι ένας εξαιρετικά έξυπνος σκύλος, που επιστρατεύθηκε στον εντοπισμό ναρκών. Σε ανάρτηση στα social media, η εθνοφρουρά είχε ευχαριστήσει την οικογένεια που βοήθησε να φτάσει στα χέρια τους ο σκύλος. «Από εδώ και στο εξής ο Μαξ θα υπηρετήσει τη σωστή πλευρά, θα υπερασπίζεται την Ουκρανία και θα δαγκώνει τους Ρώσους», ανέφερε η ίδια ανάρτηση. 

Σκύλος «άλλαξε» πλευρά- Τον εγκατέλειψαν οι Ρώσοι, τώρα βοηθά τον ουκρανικό στρατό

Πηγή: Lifo

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ