Σεμνή και καίρια η Δίωξη Ναρκωτικών Ηρακλείου

Σεμνή και καίρια η Δίωξη Ναρκωτικών Ηρακλείου

Η υπόθεση με τη ναρκω - νταλίκα συνιστά μία από τις σοβαρότερες που έχει χειριστεί η υπηρεσία.

Αξίζουν (και με το παραπάνω) τα εύσημα στον διοικητή και στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, οι οποίοι σεμνά και αθόρυβα δίνουν καθημερινά τη μάχη τους κατά των ναρκωτικών και όσων κινούν τα νήματα στις ναρκω-μπίζνες.

Ήταν μία δύσκολη επιχείρηση που εξελίχθηκε υποδειγματικά σε «ξένα» εδάφη. Η κατασχεθείσα ποσότητα της κοκαίνης (3.660 γραμμάρια) είναι η μεγαλύτερη που έχει κατασχεθεί από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου ενώ και η ίδια η υπόθεση συνιστά μία από τις σοβαρότερες που έχει χειριστεί η υπηρεσία.

Αστυνομικοί ανέφεραν ότι η κατασχεθείσα ποσότητα κοκαίνης θεωρείται κορυφαίας ποιότητας και ανόθευτη πωλείται στην εγχώρια αγορά προς 80 ευρώ το γραμμάριο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και η κατασχεθείσα ποσότητα χασίς. Πρόκειται για το γνωστό Skunk, μία ισχυρότατη δραστική ουσία που προέρχεται από υδροπονικές καλλιέργειες που κάνουν θραύση στην Ολλανδία.

Η χρήση του έχει επεκταθεί σε άλλες χώρες της Ευρώπης όπως και στην Ελλάδα. Το Skunk είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους νέους, ακόμα και στα σχολεία, με τους επιστήμονες ωστόσο να προειδοποιούν ότι η χρήση του τριπλασιάζει τον κίνδυνο εκδήλωσης ψυχώσεων.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ