Σημαντική δωρεά για τη Βικελαία… μια εκκρεμότητα από το παρελθόν!

Σημαντική δωρεά για τη Βικελαία… μια εκκρεμότητα από το παρελθόν!

Ένας ακόμη θησαυρός στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Ηρακλείου

Μια σημαντική δωρεά που εμπλουτίζει το βιβλιογραφικό περιεχόμενο της Βικελαίας δημοτικής βιβλιοθήκης θα γίνει πράξη τις επόμενες ημέρες, και ουσιαστικά έρχεται να κλείσει μια εκκρεμότητα από το παρελθόν και την περίφημη δωρεά των βιβλίων του Γιώργου και της Μαρώς Σεφέρη.

Όταν είχε γίνει, το 1986, η δωρεά στη Βικελαία, η σύζυγος του μεγάλου ποιητή και η δωρήτρια της βιβλιοθήκης Μαρώ Σεφέρη πρόσφερε τα περίπου 1.000 βιβλία από τη βιβλιοθήκη του νομπελίστα ποιητή στο Ηράκλειο, αλλά κράτησε για συναισθηματικούς λόγους, όπως είχε πει, 350 βιβλία, που θα έρχονταν κι αυτά στη Βικελαία μετά το θάνατο της συζύγου του ποιητή.

Η Μαρώ Σεφέρη πέθανε πριν χρόνια, η εκκρεμότητα ήταν πάντα ανοικτή και εν τέλει η κόρη της, η κ. Άννα Λόντου, αποφάσισε να την ενεργοποιήσει, στέλνοντας στο φυσικό τους χώρο και τα εναπομείναντα βιβλία της συλλογής. Στην Αθήνα λοιπόν θα βρεθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη προκειμένου να παραδώσει τα σχετικά έγγραφα η κ. Λόντου κι έτσι να κλείσει και αυτή η υπόθεση, προσθέτοντας στον πλούτο της Βικελαίας έναν ακόμη μεγάλο θησαυρό!

 

Δείτε επίσης:

Ιστορικός και λογοτεχνικός πλούτος στην καρδιά του Ηρακλείου

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ