«Σύμβολο ο χαλβάς» - Η Εμινέ Ερντογάν έστειλε βίντεο με τη συνταγή

«Σύμβολο ο χαλβάς» - Η Εμινέ Ερντογάν έστειλε βίντεο με τη συνταγή

Ξανά στο πρωτοσέλιδο της Χιουριέτ ο χαλβάς που έφαγαν Μητσοτάκης - Ερντογάν

Πρωτοσέλιδο στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ είναι και σήμερα ο χαλβάς που έφαγε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο πρόεδρο κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη, την περασμένη Κυριακή.

«Σύμβολο ο χαλβάς» γράφει στον τίτλο της, ο οποίος συνοδεύεται και με μια φωτογραφία του Άκη Πετρετζίκη

petretzikis

Υπενθυμίζεται ότι ο χαλβάς από στραγάλι που προσφέρθηκε στο γεύμα μεταξύ του Τούρκου προέδρου και του Έλληνα πρωθυπουργού έκλεψε τις εντυπώσεις. Η συνταγή του χαλβά με στραγάλια δημοσιεύθηκε από την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Την ίδια στιγμή, στη χώρα μας, το μενού που απόλαυσαν οι δύο ηγέτες έγινε θέμα χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ με τον Άρη Πορτοσάλτε να βρίσκει την ευκαιρία να κάνει μία παραγγελία στον γνωστό σεφ. «Άρη έχεις χαιρετίσματα από τον Άκη Πετρετζίκη», είπε η παρουσιάστρια της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ Μαρία Αναστασοπούλου λαμβάνοντας ένα sms από τον σεφ κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

«Πες στον Άκη να μας φτιάξει αυτόν τον χαλβά τον στραγαλάτο», συνέχισε ο Δημήτρης Οικονόμου.

Μάλιστα μετά την πρόκληση που δέχθηκε ο γνωστός σεφ από τη Μαρία Αναστασοπούλου και το Δημήτρη Οικονόμου να φτιάξει τα δύο γλυκά για να τα συγκρίνει, υπήρξε «παρέμβαση» εκ μέρους της τουρκικής Προεδρίας για να βγει ο σωστός χαλβάς. Και αυτό γιατί, όπως εξήγησε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, από τη συνταγή που δημοσίευσε χθες η τουρκική εφημερίδα έλειπε κάποιο σημαντικό υλικό.

Έτσι χθες έστειλαν από την Τουρκική Προεδρία βίντεο με την Εμινέ Ερντογάν να φτιάχνει το συγκεκριμένο χαλβά το οποίο εστάλη στην ομάδα του Άκη Πετρετζίκη ώστε να φτιάξει σωστά τη συνταγή.

Δείτε την Εμινέ Ερντογάν όπως δεν την έχετε ξαναδεί: να μαγειρεύει χαλβά από στραγάλια και να δίνει αναλυτικά τη συνταγή!

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε επίσης:

 

To challenge του Άκη Πετρετζίκη: Χαλβάς Εμινέ Ερντογάν VS γαλακτομπούρεκο Μαρίκας Μητσοτάκη

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ