ΣΥΡΙΖΑ - Αρναουτάκης: ένας γάμος που απέκτησε… σύννεφα!

ΣΥΡΙΖΑ - Αρναουτάκης: ένας γάμος που απέκτησε… σύννεφα!

Οι πρώτες συζητήσεις και το "μούδιασμα"

Η χώρα μπήκε για τα καλά σε προεκλογική περίοδο, και ο σχεδιασμός στα κομματικά επιτελεία μετρά αντίστροφα για τα ψηφοδέλτια και τους υποψήφιους.
Ωστόσο μια πρώτη κουβέντα αρχίζει σιγά σιγά να ξεκινά και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που μπορεί να φαντάζουν ακόμα μακριά όμως  οι πρώτες συζητήσεις είναι γεγονός.

Στην Περιφέρεια Κρήτης ο Σταυρος Αρναουτάκης είναι το ακλόνητο φαβορί για την ανανέωση της θητείας του. Με βάση τη δική του ισχυρή ομάδα και πυλώνα το αναγεννημένο ΠΑΣΟΚ κάνει τους πρώτους σχεδιασμούς του για το νέο ψηφοδέλτιο του. Στις περασμένες εκλογές ο Αρναουτάκης είχε την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν είναι πολλοί αυτοί που ποντάρουν στην ανανέωση της συνεργασίας τους.
Χωρίς επί της ουσίας να έχει αλλάξει κάτι στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και Αρναουτάκη, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βλέπουν… σημάδια που τους δημιουργούν μια αμηχανία κι ένα μούδιασμα, πως κάτι «παίζεται» πίσω από τις κουρτίνες του παρασκηνίου.

Υπενθυμίζω πως στις περασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές η ΝΔ σκεφτόταν σοβαρά να στηρίξει τον Αρναουτάκη, αλλά τους πρόλαβε στην γωνία ο Αλέξης Τσίπρας που έγκαιρα ανακοίνωσε την πρόθεση του να συνταχθεί με την ομάδα του περιφερειάρχη. Κάτι ανάλογο φαίνεται να σχεδιάζεται κι αυτή τη φορά - λένε πολλοί- αλλά από την αντίθετη πλευρά.

Η πρόσφατη προσυνεδριακή διαδικασία στη ΝΔ στο Ηράκλειο και τα ζεστά λόγια για τον Σταύρο (όπως τον προσφώνησαν Μητσοτάκης και Ντόρα στο κομματικό ακροατήριο ως ένδειξη οικειότητας) έφεραν στην επιφάνεια το σενάριο που θέλει τη ΝΔ να μην κατεβάζει υποψήφιο περιφερειάρχη στην Κρήτη στις ερχόμενες εκλογές και έγκαιρα να κλείνει το μάτι στον Αρναουτάκη- καθώς θα πει πως η Κρήτη έχει τον άνθρωπο που της αξίζει, δεν χρειάζεται άλλη υποψηφιότητα.

Σ’ αυτή την περίπτωση ο Μητσοτάκης υπηρετεί και το κεντρώο άνοιγμα του αλλά και δημιουργεί μέγα ζήτημα στο ΣΥΡΙΖΑ. Αν δηλαδή η ΝΔ στηρίξει Αρναουτάκη, καίει το χαρτί της εκ νέου στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ στον νυν περιφερειάρχη και κάνει τον Τσίπρα να ψάχνεται για μια λύση της τελευταίας στιγμής. Διότι εύκολα το κατανοεί κάποιος πως αν ο Μητσοτάκης βγει και στηρίξει τον Αρναουτάκη, είτε επίσημα είτε αν δεν κατεβάσει υποψήφιο, αυτομάτως καίγεται η σύμπραξη του τελευταίου με το ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν μπορεί να υπάρξει σε κανένα πεδίο κοινή πορεία των δυο μεγάλων κομμάτων!

Αυτό λοιπόν είναι που βλέπουν το τελευταίο διάστημα στο ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχει μια κάποια αμηχανία, ενώ δεν είναι λίγες οι φωνές όσων λένε πως θα πρέπει να αρχίσει να ψάχνεται για υποψηφιότητα το κόμμα και να μην βρεθεί απροετοίμαστο στις όποιες εξελίξεις!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ