"Τα άδεια όπλα σκοτώνουν δυο φορές"

"Τα άδεια όπλα σκοτώνουν δυο φορές"

"Φορέστε τις μάσκες σας για να μη γίνεστε "άδειες καραμπίνες" που σκορπούν τον θάνατο κι όποιον πάρει ο Χάρος."

"Φορέστε τις μάσκες σας για να μη γίνεστε "άδειες καραμπίνες" που σκορπούν τον θάνατο κι όποιον πάρει ο Χάρος."  με αυτά τα λόγια καλεί ο γιατρός Γιώργος Μαστοράκης, τους πολίτες να φορούν μάσκες ενόψει των ημερών που διανύουμε και εν μέσω της πανδημίας και παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν από πολλούς.

Με ένα κείμενο που ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook -το οποίο μάλιστα συνόδευσε και από ένα περιστατικό του παρελθόντος που είδε διαδραματιστεί στο Ηράκλειο πριν χρόνια, κάλεσε τον κόσμο να μην ακούει τους ανεύθυνους ή τους πονηρούς και να κάνει το σωστό.

Γράφει συγκεκριμένα:

"Τα άδεια όπλα σκοτώνουν δύο φορές".

Μια ταμπέλα που όσοι πήγαμε φαντάροι τη θυμόμαστε κρεμασμένη παντού όπου υπάρχουν όπλα.

Το περιστατικό συνέβη τον Φεβρουάριο του 2011. Η οικιακή βοηθός επεχείρησε να καθαρίσει την καραμπίνα - οικογενειακό κειμήλιο - που στόλιζε τον τοίχο του σαλονιού και η οποία υποτίθεται ήταν "άδεια"
Η εκπυρσοκρότηση έφερε την άτυχη γυναίκα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου με βαριά τραύματα στην αριστερή πλευρά του προσώπου. Τυχερή στην ατυχία της, δεν έχασε τη ζωή της. Χρειάστηκαν όμως πολλές ώρες για να "συναρμολογήσω" τους σχεδόν διαλυμένους ιστούς του προσώπου της για να επιτευχθεί ένα αποδεκτό λειτουργικό και αισθητικό αποτελέσματα.

Αφορμή για όλα αυτά που σας γράφω είναι εκείνο το ανεκδιήγητο debate του Χατζηνικολάου προχτές στον ΑΝΤ1 που προέβαλε τις απόψεις του επίσης ανεκδιήγητου, δήθεν γνωστού καρδιολόγου ο οποίος έλεγε τη μία βλακεία μετά την άλλη.
Μια από αυτές ήταν ότι δεν χρειάζεται να φοράνε μάσκες οι ασυμπτωματικοί επειδή δεν μεταδίδουν τον κορωνοϊό.
Η αλήθεια είναι πως ο ασυμπτωματικός λειτουργεί όπως η δήθεν άδεια καραμπίνα.
Ακόμα κι αν έχει αρνητικό τεστ, το τεστ αυτό δείχνει τι συμβαίνει την στιγμή που διενεργήθηκε και μόνο. Δεν σου δείχνει τι συμβαίνει τις επόμενες μέρες.
Όπως πχ μια ακτινογραφία που δείχνει ότι δεν έχεις κάταγμα. Εκείνη τη στιγμή που έκανες την ακτινογραφία δεν έχεις κάταγμα. Την αμέσως επόμενη στιγμή μπορεί να σπάσεις το χέρι ή το πόδι σου.
Μην ακούτε λοιπόν τους ανεύθυνους ή τους πονηρούς.
Φορέστε τις μάσκες σας για να μη γίνεστε "άδειες καραμπίνες" που σκορπούν τον θάνατο κι όποιον πάρει ο Χάρος."

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ