Αναγνώστης του Cretalive μεταφέρει εικόνες που, όπως αναφέρει, καταγράφονται σε κατάστημα πολυεθνικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, όπου γάτες φέρονται να παραμένουν για μεγάλο μέρος της ημέρας επάνω σε καρότσια αγορών του καταστήματος.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ορισμένα από τα ζώα παρουσιάζουν προβλήματα υγείας, γεγονός που εγείρει ερωτήματα σε σχέση με τις όποιες επιπτώσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν στους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα καρότσια.
Όπως αναφέρεται, το ζήτημα έχει επισημανθεί στους υπευθύνους του καταστήματος περισσότερες από μία φορές, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια ουσιαστική ανταπόκριση, και η μόνη απάντηση που δίνεται είναι ότι δεν είναι εφικτή κάποια παρέμβαση.