Τα πλαστικά, ο βουλευτής και οι καλές πρακτικές της Κρήτης

Τα πλαστικά, ο βουλευτής και οι καλές πρακτικές της Κρήτης

Η συζήτηση στην Βουλή και τα παραδείγματα

Στις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στην Κρήτη, αναφέρθηκε ο Ηρακλειώτης Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χάρης Μαμουλάκης, κατά την τοποθέτησή του ως Εισηγητής στο νομοσχέδιο για τα πλαστικά μιας χρήσης .

Εκεί, ο Χάρης Μαμουλάκης άδραξε την ευκαιρία και μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο η Αυτοδιοίκηση της Κρήτης έχει υλοποιήσει κατά το παρελθόν ορθές πρακτικές στη διαχείριση των πλαστικών και των απορριμμάτων γενικότερα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά και στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων Κρήτης: «Ειδικά η Κρήτη, η οποία εναρμονίστηκε με τον Περιφερειακό Σχεδιασμό της με τον προηγούμενο Εθνικό Σχεδιασμό που υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε πραγματικά εξαιρετική δουλειά και με δαπάνες των Δήμων αλλά και της τότε Κυβέρνησης, έγιναν πολλά προς τη σωστή κατεύθυνση. Εκεί φαίνεται και η διαφορά στην νοοτροπία, την αντίληψη, την πολιτική» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφερθεί και στην Αυτοδιοίκηση ο Βουλευτής επισημαίνοντας επανειλημμένα το πρόβλημα που δημιουργεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στους ΟΤΑ, αφού τους μεταθέτει ευθύνες, χωρίς να προνοεί για την μεταφορά ανάλογων πόρων, ενώ είναι πλέον προφανές - όπως είπε - και το έλλειμα συνεργασίας Κυβέρνησης – Αυτοδιοίκησης: «Υπάρχει έλλειμα συνεργασίας της Κυβέρνησης με τις Περιφέρειες και τους Δήμους. Είναι όμως πάρα πολύ σημαντικό, ειδικά όταν νομοθετούμε για το περιβάλλον, να γνωρίζουμε ποιος θα κληθεί να υλοποιήσει αυτό το πολύ σημαντικό αυτό εγχείρημα: Είναι η τοπική κοινωνία, είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κι εδώ, παρατηρείται μια έντονη αβελτηρία από την πλευρά της κυβέρνησης. Είχατε 15 μήνες να προετοιμάσετε το έδαφος και δεν κάνατε τίποτα» τόνισε ο κ. Μαμουλάκης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ