"Τα σχολεία είναι ανοιχτά για τους δασκάλους"

"Τα σχολεία είναι ανοιχτά για τους δασκάλους"

Η απάντηση για την αυλή που έγινε... parking

Άμεση ήταν η απάντηση της διευθύντριας του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου μετά την επισήμανση αναγνώστη του Cretalive ότι η αυλή του σχολείου έχει μετατραπεί σε parking.

Όπως η ίδια τονίζει, μπορεί τα σχολεία να είναι κλειστά από σήμερα και έως τις 27 Νοεμβρίου για τους μαθητές αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τους δασκάλους που σήμερα βρίσκονται στη σχολική μονάδα προκειμένου να προετοιμαστούν κατάλληλα και έγκαιρα για την τηλεκπαίδευση που αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου.

Πώς θα λειτουργήσει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως με δύο τρόπους: την τηλεκπαίδευση και την εκπαιδευτική τηλεόραση, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί για την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι διευθύνσεις των Δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων, σήμερα, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές.

Η τηλεκπαίδευση ωστόσο θα ξεκινήσει την Τετάρτη, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι ήδη μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης γίνονται στους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων, η λειτουργία των οποίων είχε ανασταλεί από τις 9 Νοεμβρίου.

Η τηλεκπαίδευση και το ωράριο

Θα είναι υποχρεωτική και κατόπιν σχετικής εισήγησης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30 λεπτά.

Τα διαδικτυακά μαθήματα θα πραγματοποιούνται από τις 14:00 έως τις 17:00 για τα Δημοτικά, από τις 14:00 έως τις 16:20 για τα νηπιαγωγεία και αυτές οι ώρες περιλαμβάνουν και μικρά διαλείμματα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ