ΕΙΔΑ-ΑΚΟΥΣΑ
Tα Τέμπη φέρνουν... ανασχηματισμό
Οι εισηγήσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός είναι να προχωρήσει το συντομότερο σε ουσιαστικές διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα.
SHARE:

Σαρωτικός εκτιμάται ότι θα είναι ανασχηματισμός που αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός, προκειμένου να ανανεώσει το κυβερνητικό σχήμα, βγάζοντας στελέχη που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν συνδεθεί με την υπόθεση των Τεμπών.
Καθώς ο Φεβρουάριος θα είναι καθοριστικός μήνας για την πορεία της υπόθεσης δεδομένου ότι μέσα σε αυτόν θα βγει το πόρισμα του ΕΜΠ για το τι μετέφερε το μοιραίο τρένο ενώ την ίδια στιγμή ετοιμάζονται συλλαλητήρια σε όλη την χώρα για τις 28 Φεβρουαρίου ημέρα που έγινε το τραγικό δυστύχημα, στο κυβερνητικό επιτελείο εμφανίζονται να ετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα.
Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι κατ’ αρχήν να μπορέσει εστω και λίγο να αλλάξει την ατζέντα, κάτι που για την ώρα δεν φαίνεται να είναι εφικτό. Έτσι οι πληροφορίες λένε ότι στην συγκεκριμένη φάση γίνεται καταγραφή των προβλημάτων προκειμένου στην συνέχεια ο πρωθυπουργός να πάρει τις αποφάσεις του.
Το πρώτο υπουργείο που αναμένεται να αλλάξει χέρια είναι το Υποδομών. Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μία μεγάλη μουρμούρα για τον Χρήστο Σταϊκούρα με την λογική ότι έπρεπε να έχουν γίνει πολλά περισσότερα στο θέμα των σιδηροδρόμων. Θεωρείται λοιπόν σχεδόν σίγουρο ότι ο υπουργός θα αντικατασταθεί αν και στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεν εμφανίζονται πολλοί πρόθυμοι για να αναλάβουν την ηλεκτρική καρέκλα.
Αλλαγές θα υπάρξουν και στο υπουργείο Ενέργειας καθώς ο Θόδωρος Σκυλακάκης έχει ενημερώσει εδώ και πολύ καιρό το Μέγαρο Μαξίμου ότι προτίθεται να αποχωρήσει για προσωπικούς λόγους. Για προσωπικούς λόγους ακούγεται ότι θα φύγει από το Υπουργείο Ναυτιλίας και ο Χ. Στυλιανίδης.
Υποψήφιοι για το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος είναι η υφυπουργός Περιβάλλοντος Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Μάκης Βορίδης αν τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίσει ότι θα πρέπει να αναλάβει κάποιο νευραλγικό τομέα.
Ακόμα το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής εμφανίζεται να αλλάζει χέρια . Ένα από τα ονόματα που ακούγονται ότι μπορεί να αντικαταστήσει τον Νίκο Παναγιωτόπουλο είναι αυτό του Βασίλη Κικίλια, ο οποίος έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να αποχωρήσει από το Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε να μην έχει αντιληφθεί το τι γινόταν στην κοινωνία με το θέμα των Τεμπών χρεώνεται σε συνεργάτες του καθώς μέχρι και την ημέρα της συγκέντρωσης του έλεγαν ότι στο Σύνταγμα θα μαζευτούν 3.000 άνθρωποι.
Ο Παύλος Μαρινάκης θεωρείται πάντως αμετακίνητος, όπως επίσης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης.