Τα υπουργικά πανέρια του κρατισμού και των πελατειακών δικτύων

Τα υπουργικά πανέρια του κρατισμού και των πελατειακών δικτύων

Φαίνεται πως ορισμένοι κυβερνητικοί φωστήρες δυσκολεύονται να κατανοήσουν απλά πράγματα. Πόσω μάλλον να τα υπηρετήσουν σωστά. 

Έτσι νομίζουν ότι με τη γνωστή ρήση του Μιτεράν «η πολιτική είναι η διαχείριση των συμβόλων» ‘καθαρίζουν’, αποκτώντας προβολή και δημοσιότητα. Δεν αντιλαμβάνονται το ουσιαστικό περιεχόμενο που υποκρύπτει. Περισσότερο στέκονται σε μια επιφανειακή ερμηνεία. 

Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η βάφτιση ενός Προγράμματος του υπουργείου Εσωτερικών με το όνομα «Αντώνης Τρίτσης»;

Αναμφίβολα είναι θετικό να τιμούμε έναν προοδευτικό και ριζοσπάστη πολιτικό. Όπως μάλιστα είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου, έγραψε ιστορία στο ΥΠΕΧΩΔΕ.

Η ονοματοδοσία, όμως, όταν δεν παραπέμπει στα ζητήματα, για τα οποία κάποιος διακρίθηκε, τότε είναι απλώς πολιτικό και επικοινωνιακό τρικ.

Ο άξιος «πράσινος» υπουργός ταυτίστηκε με την προστασία του περιβάλλοντος και τη χωροταξία για να πάψουν οι τερατογεννήσεις στον φυσικό και αστικό χώρο.

Παρακολουθώντας τα όσα ανακοίνωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκοςκατά την περιοδεία του στην Κρήτη επικαλούμενος το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», εύκολα αποκαλύπτεται ότι αυτάδεν συνδέονται με το περιβάλλον. Ούτε, βέβαια, με τη βιώσιμη ανάπτυξη, θιασώτης της οποίας υπήρξε ο ρηξικέλευθος Κεφαλλονίτης.

Τα εξαγγελλόμενα έργα αφορούν αναγκαίες υποδομές, που πρέπεινα πραγματοποιηθούν με την ευθύνη της Περιφέρειας και των Δήμων. Άλλωστε, αυτό επιτάσσουν οι μεταρρυθμιστικές διακηρύξεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Η αποδέσμευσή μας από το γνώριμο πατερναλιστικό μοντέλο είναι επιβεβλημένη. Διαφορετικά, ο κάθε υπουργός θα περιφέρει το πανέρι του με διάφορες εξαγγελίες, προσφέροντάς τες απλόχερα στους ιθαγενείς.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ