Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης

Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης

Τρεις τουλάχιστον υπουργοί φαίνεται πως βλέπουν την πόρτα της εξόδου- κλειδί ο Μάκης Βορίδης

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και ίσως έχουμε ανακοινώσεις ακόμα και το μεσημέρι.

Ήταν κάτι που ο Μητσοτάκης ήθελε να κάνει καιρό , αλλά το δεύτερο κύμα της πανδημίας είχε φρενάρει τις οποίες αλλαγές αλλά τώρα θεωρούν πως είναι ο κατάλληλος χρόνος με την έναρξη και του εμβολιασμού .

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως έχει κλειδώσει ανακάτεμα της τράπουλας με αποτέλεσμα να υπάρξουν αποχωρήσεις τουλάχιστον τριών υπουργών αλλά και μετακίνηση άλλων ενώ θα μπουν αρκετά πρόσωπα από την γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα. Φαίνεται επίσης ότι έγινε πρόταση στον Ηλία Μόσιαλο, αλλά δεν είναι σαφές  αν  την αποδέχτηκε.

Τρεις βασικοί υπουργοί ίσως μείνουν εκτός:

–Γιάννης Βρούτσης, στη θέση του οποίου στο υπουργείο Εργασίας, μετακινείται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Κωστής Χατζηδάκης, οπού, πιθανότατα, οδεύει ο  Άδωνης Γεωργιάδης. Για τη θέση του κ. Γεωργιάδη στο υπουργείο Ανάπτυξης ακούγεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Τάκης Θεοδωρικάκος, στη θέση του οποίου μετακινείται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Μάκης Βορίδης που θα έχει και την ευθύνη των εκλογών.

Παράλληλα παραμένει στη θέση του ο υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος, ενώ, μάλλον απομακρύνεται ο υφυπουργός Μακεδονίας -Θράκης Θόδωρος Καράογλου.

Χάρης Θεοχάρης από το υπουργείο Τουρισμού, στη θέση του οποίου ίσως αναλάβει ο Θοδωρής Ρουσσόπουλος.

Για αξιοποίηση στο νέο κυβερνητικό σχήμα ακούγονται μεταξύ άλλων τα ονόματα του Χρήστου Ταραντίλη για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, του Κώστα Κατσαφάδου, του Μάξιμου Σενετάκη, του Άγγελου Συρίγου, του Σπήλιου Λιβανού, της Άννας Ευθυμίου, του Χρήστου Κέλλα, του Γιάννη Οικονόμου, του Γιώργου Στύλιου και του Γιάννη Μπούγα.

Εκτός της θέσης του κυβερνητικού εκπροσώπου θα βρεθεί ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος πιθανόν να αναλάβει θέση υφυπουργού στο Οικονομικό Επιτελείο.

Για την θέση του προαλείφονται ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Ταραντίλης αλλά και η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη. Ακούγεται ακόμη και ο Θεοδωρικάκος

Ποιοι παραμένουν στις θέσεις τους

Στις θέσεις τους φαίνεται ότι παραμένουν οι:

-Υπουργός Οικονομικών   Χρήστος Σταϊκούρας

Αναπληρωτής Υπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής   Θόδωρος Σκυλακάκης

– Υπουργός Εξωτερικών    Νίκος Δένδιας

Αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων       Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

-Υπουργός Προστασίας του Πολίτη       Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Υφυπουργός Αντιεγκληματικής Πολιτικής          Ελευθέριος Οικονόμου

Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς

-Υπουργός Εθνικής Άμυνας         Νίκος Παναγιωτόπουλος

-Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ