"Τι μου στέρησε ο ιός"

"Τι μου στέρησε ο ιός"

"Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι φέτος που η αρχαία Απτέρα θα φωταγωγηθεί πανηγυρικά θα είμαι εκεί για να το ζήσω. Δεν μπόρεσα."

Με μία ανάρτηση της η συγγραφέας και καθηγήτρια στο Νομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Λένα Διβάνη εξέφρασε με μεστό λόγο αυτά που ο κορωνοϊός την εμπόδισε να κάνει. Όχι μόνο από την πλευράς αναψυχής όπως σε όλους μας φέτος αλλά και πνευματικής..

Η ίδια ανανέωσε το ραντεβού της με την Κρήτη για το επόμενο Καλοκαίρι!

Διαβάστε το κείμενο της :

 

"Αυτή την εποχή εγώ κανονικά θα έπαιρνα το αεροπλάνο ή το βαπόρι και θα έφτανα στα Χανιά. Μετά θα περίμενα να έρθει το βράδυ και θα πήγαινα λίγο παρά έξω, εκεί που κείτεται η μαγική αρχαία πόλη της Απτέρας. Πέρσι τέτοιον καιρό είχα κατέβει στα Χανιά και με οδήγησαν εκεί φίλοι καλοί που ξέρουν την αγάπη μου στα ορεινά μονοπάτια και στα μαγικά μέρη (ευχαριστώ Δημήτρη Μιχελογιάννη που επέμενες :-)). Περπατήσαμε το μονοπάτι περιμετρικά για καμιά ώρα και τα μάτια μας μας ευγνωμονούσαν: βλέπαμε την αρχαία πόλη που είχε αναδυθεί, τα λευκά Όρη, τον κόλπο της Σούδας, το Ακρωτήρι και την πεδιάδα του Αποκόρωνα. Μετά από ένα κύκλο 360 μοιρών κατεβήκαμε ελαφρείς σαν πούπουλα ξεφλουδίζοντας στρώματα ιστορίας: ένας μινωϊκός θολωτός τάφος, βυζαντινές εκκλησίες, το φρούριο Ιτζεδίν.
Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι φέτος που η αρχαία Απτέρα θα φωταγωγηθεί πανηγυρικά θα είμαι εκεί για να το ζήσω. Δεν μπόρεσα. Ομως ήμουν εκεί με το τρόπο τον δικό μου και την είδα να ανασαίνει ολόφωτη σαν αρχαία θεότητα ενώπιον του 21ου αιώνα.
Απτέρα μη θυμώσεις, τώρα που έβαλες τα γιορτινά σου ανανεώνω τον όρκο μου ότι του χρόνου θα είμαι εκεί. Μέχρι τότε θα έχει ανοίξει και το μονοπάτι για όλους
!"

 

a

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ