Ξανθός: "Οι θέσεις Πολάκη για τους εμβολιασμούς δεν είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ"

Εντάσεις στη βουλή προκάλεσε η μελέτη Λύτρα

Νέα ένταση πυροδότησε στη βουλή η μελέτη του καθηγητή Λύτρα με τον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Ανδρέα Ξανθό να δηλώνει με σαφήνεια ότι οι "θέσεις Πολάκη για τους εμβολιασμούς δεν αποτελούν θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ". 

Όλα ξεκίνησαν όταν στη διάρκεια συζήτησης στη βουλή, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στα σχόλια του Παύλου Πολάκη κάτω από ανάρτηση του καθηγητή Λύτρα. Στα σχόλια αυτά ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ είχε υποστηρίξει με έμφαση ότι "δεν έχει απολύτως κανένα νόημα η μαζική επιστημονική υστερία για τον εμβολιασμό" κατά του κορωνοϊού των ηλικιακών ομάδων έως τα 40 έτη. 

Ο Θ. Πλεύρης απευθυνόμενος στον Ανδρέα Ξανθό που ήταν παρών στη συνεδρίαση τον κάλεσε να από το βήμα να απαντήσει αν ο ΣΥΡΙΖΑ συμμερίζεται τις αντιεμβολιαστικές θέσεις του Παύλου Πολάκη με τον πρώην υπουργό να απαντά χαρακτηριστικά «όχι δεν είναι αυτή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Το έχουμε πει χίλιες φορές». 

Λίγο νωρίτερα πάντως στη δική του τοποθέτηση ο κ. Ξανθός είχε ασκήσει με αφορμή την επίμαχη μελέτη έντονη κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν προέβη σε καμία ενέργεια προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση στις ΜΕΘ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ