Απομακρύνετε τους ενοχλητικούς λεκέδες από τα χαλιά σας με ένα έξυπνο κόλπο

Newsroom
Newsroom

Εκείνη η φρικτή στιγμή που κάτι πέφτει στο ακριβό σας χαλί μπορεί να προκαλέσει πανικό και άγχος για να απομακρύνετε το υγρό πριν προκληθεί κάποια σοβαρή ζημιά

Μπορεί να είναι μια δαπανηρή ζημιά, όταν κάτι αφήνει επίμονους λεκέδες στο χαλί σας. Όμως, υπάρχουν τρόποι για να αφαιρέσετε τους λεκέδες και να σώσετε το αγαπημένο σας χαλί δαπέδου, σύμφωνα με τις συμβουλές ειδικών στον καθαρισμό.

Εκείνη η φρικτή στιγμή που κάτι πέφτει στο ακριβό σας χαλί μπορεί να προκαλέσει πανικό και άγχος για να απομακρύνετε το υγρό πριν προκληθεί κάποια σοβαρή ζημιά. Εάν αυτό το υγρό είναι τσάι ή κάποιο ανθρακούχο ποτό, είναι πιθανό ο λεκές να έχει ήδη εγκατασταθεί στο χαλί. Όμως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς οι ειδικοί από το ηλεκτρονικό κατάστημα χαλιών The Rugs αποκάλυψαν ορισμένα απλά κόλπα για να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα τους επίμονους λεκέδες από τα χαλιά σας.
 

Καθαρίστε επίμονους λεκέδες από τσάι ή καφέ με μπύρα

Ενώ το να χύσετε μπύρα στο χαλί σας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, το συγκεκριμένο ποτό έχει επίσης εκπληκτικές ιδιότητες στην απομάκρυνση των λεκέδων. Θέλετε να καθαρίσετε επίμονους λεκέδες από καφέ και τσάι; Μια φιάλη μπύρας μπορεί να είναι ό,τι χρειάζεστε για να καθαρίζετε την λερωμένη επιφάνεια. Απλά ρίξτε μια μικρή σταγόνα μπύρα στον λεκέ και τρίψτε την ελαφρά το χαλί με ένα πανί για άμεσα αποτελέσματα. Για πιο δύσκολους λεκέδες, μπορεί να χρειαστεί να τρίψετε λίγο πιο δυνατά. Μόλις φύγουν οι λεκέδες, απλά ξεπλύνετε το χαλί με λίγο νερό και στεγνώστε το με ένα απλό ταμπονάρισμα για να το κάνετε να φαίνεται σαν καινούργιο.

Αλάτι: Ένας απρόσμενος σύμμαχος στον καθαρισμό των χαλιών

Εάν υπάρχει ένας φρέσκος λεκές στο χαλί σας, το αλάτι μπορεί να είναι η τέλεια λύση. Ρίχνοντας μια γενναιόδωρη ποσότητα αλατιού στην πρόσφατα λεκιασμένη περιοχή και αφήνοντάς το για περίπου μία ώρα, θα επιτρέψει στο αλάτι να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος του υγρού. Μόλις στεγνώσει το χαλί, μπορείτε να το σκουπίσετε με την ηλεκτρική σκούπα ή με μια απλή σκούπα για να απαλλαγείτε από τους λεκέδες. Αυτό το κόλπο λειτουργεί αποτελεσματικά σε βρεγμένα χαλιά με φρέσκους λεκέδες. Αλλά, εάν ο λεκές έχει ήδη στεγνώσει, θα πρέπει να δοκιμάσετε άλλες μεθόδους.

Απομακρύνετε την τσίχλα από το χαλί σας με ένα παγάκι

Η απομάκρυνση της τσίχλας από το χαλί μπορεί να μοιάζει εφιάλτης. Όμως, τα παγάκια αποτελούν την καλύτερη λύση για να παγώσει η τσίχλα και να την αφαιρέσετε εύκολα από το χαλί, χωρίς να προκαλέσετε μόνιμη ζημιά. Αυτή η αποδεδειγμένα αποτελεσματική μέθοδος περιλαμβάνει το πάγωμα της τσίχλας με ένα παγάκι ή μια μικρή σακούλα με πάγο, τοποθετώντας τον πάγο πάνω στον λεκέ για λίγα λεπτά. Μόλις σκληρύνει η τσίχλα, μπορείτε να την αφαιρέσετε απλά τραβώντας την απαλά από το χαλί ή χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι για να την ξύσετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να πλύνετε την περιοχή με ζεστό νερό και το χαλί σας να γίνει σαν καινούργιο.

Ο Emre Eser, Διευθυντής της The Rugs, δηλώνει: «Εάν ακολουθήσετε αυτά τα έξυπνα κόλπα, θα διατηρήσετε τα χαλιά σας σε καλή κατάσταση και θα αποφύγετε τη δαπάνη χρημάτων για επαγγελματικές υπηρεσίες καθαρισμού χαλιών ή ακόμα και για να αγοράσετε ολοκαίνουργια χαλιά. Όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση των λεκέδων, όσο πιο γρήγορα δράσετε, τόσο πιο εύκολα με απομακρυνθεί ο λεκές με λιγότερη ταλαιπωρία. Η αξιοποίηση των λύσεων που έχετε στο σπίτι και η δοκιμή αυτών των χρήσιμων συμβουλών θα σας επιτρέψει να αντιμετωπίζετε τους λεκέδες άμεσα και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των χαλιών σας».

 

Πηγή: enikos.gr

 

 

Φωτογραφία από 5460160 από το Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ