Βελούδινη πανακότα

Newsroom
Newsroom

Δροσερή και απολαυστική, παρασκευάζεται πολύ γρήγορα

Υλικά

  • 2 1/2 φύλλα ζελατίνης
  • 150 ml γάλα
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 στικ βανίλιας, χωρισμένο κατά μήκος
  • Φρέσκες φράουλες ή μούρα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προσθέστε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και μουλιάστε τα για 5 λεπτά.
Βήμα 2
Αδειάστε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τους σπόρους βανίλιας (για να ξύσετε τους σπόρους από το λοβό, χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός μαχαιριού).
Βήμα 3
Ανακατέψτε να αναμειχθούν καλά και αφήστε να σιγοβράσουν, στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά.
Βήμα 4
Βγάλτε τη ζελατίνη από το κρύο νερό και στύψτε την περίσσεια, στη συνέχεια προσθέστε τη στο μείγμα γάλακτος και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί πλήρως.
Βήμα 5
Μοιράστε το μείγμα σε τέσσερα φορμάκια και τοποθετήστε τα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η κρέμα για τουλάχιστον δύο ώρες.
Βήμα 6
Για να σερβίρετε, γυρίστε κάθε φορμάκι ανάποδα σε ένα πιάτο. Αν η πανακότα δεν πέφτει, βουτήξτε προσεκτικά το φορμάκι σε ένα βαθύτερο σκεύος με ζεστό νερό για να ξεκολλήσει. Σερβίρετε με λίγη κομπόστα φράουλας και φρέσκες φράουλες σε φέτες.

 

 

Φωτογραφία από το Pixabay

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ