Είστε ερωτευμένη ή απλά αισθάνεστε μοναξιά;

Ποια είναι η πραγματική σας ανάγκη

Καμιά, μα καμία ανθρώπινη αλληλεπίδραση δεν είναι προδιαγεγραμμένη εξ αρχής, και καλά θα κάνεις να μην βάζεις ανούσια στεγανά στο πώς μπορεί να εξελιχθεί.

Όμως ειδικά στην περίπτωση των ερωτικών σχέσεων, πολλές φορές η αλλαγή πλεύσης δεν προκύπτει από την φυσική εξέλιξη της επαφής μας με έναν άνθρωπο, αλλά από την ίδια την ανάγκη μας να μην είμαστε μόνοι.

Και καμιά σχέση που ξεκίνησε για να ξεκινήσει δεν εξελίχθηκε καλά.
Πώς θα καταλάβεις τι συμβαίνει, λοιπόν; Θέτοντας τις παρακάτω ερωτήσεις στον εαυτό σου:

Μήπως νιώθεις μόνη τις νύχτες;
Ναι, ακούγεται σαχλό, αλλά είναι ένα πολύ ξεκάθαρο σημάδι ότι δεν θέλεις σχέση μαζί του συγκεκριμένα, αλλά γενικώς. Σου αρέσει ο χρόνος που περνάς στο σπίτι με τον εαυτό σου; Αν ναι, και παρόλα αυτά μπορείς να τον φανταστείς κάπου στο πλάι σου, τότε όντως ενδέχεται να έχει καταφέρει να σε τουμπάρει. Αν, όμως, η διάθεσή σου πέφτει με το που κλείνεις την πόρτα πίσω σου, στην πραγματικότητα μάλλον θέλεις απλά μια ζεστή αγκαλιά.

Μήπως προσπαθείς να καλύψεις κάποιο κενό;
Όχι, ούτε αυτή η διατύπωση ακούγεται cool, αλλά τι να κάνουμε; Ίσως τα πράγματα να είναι ακριβώς έτσι. Πώς μοιάζει η ζωή σου αυτό τον καιρό; Υπάρχουν πράγματα που σε γεμίζουν χαρά; Αν η δουλειά σου έχει γίνει εφιάλτης, οι φιλίες σου είναι σε κρίση και ξαφνικά ο ερωτικός σου παρτενέρ έχει αρχίσει να μοιάζει με τον τέλειο σύντροφο… Ε, ίσως δεν φταίει αυτός αλλά εσύ.

Πώς τα πας με τη μοναξιά;
Ποιο είναι το μεγαλύτερο διάστημα που έχεις περάσει εκτός σχέσης; Και μήπως οι αγαπημένοι σου έχουν αρχίσει να σε αγχώνουν που δεν τους παρουσιάζεις ένα «άλλο μισό»; Θα ακουστούμε σαν βιβλίο αυτοβοήθειας, αλλά δεν υπάρχουν άλλα μισά. Μπορείς και μόνη σου καλά και λοιπά και λοιπά. Η σχέση δεν είναι κάτι που μας χρειάζεται για να είμαστε καλά. Και δεν μπορεί να ανθίσει αν δεν είμαστε γενικότερα έτοιμοι για αυτή.

Σου λείπει ο πρώην σου;
Αν η απάντηση είναι θετική, τότε όχι, σίγουρα δεν είσαι έτοιμη για σχέση. Μπορεί να χρειάζεσαι κάποιο περισπασμό – ή απλώς να περάσεις καλά – όμως δεν είναι δίκαιο να δώσεις σε κάποιον την ελπίδα βαθύτερης σύνδεσης απλώς για να ξεπεράσεις τον πρώην σου.

Είσαι έτοιμη να ανοιχτείς;
Ξέχνα το marketing των πρώτων ραντεβού – ή και του διαστήματος που περνάς με τον άλλο κάνοντας απλώς σεξ και μιλώντας περί ανέμων και υδάτων. Σε μια σχέση πρέπει να γίνεις στ’ αλήθεια ευάλωτη. Τον εμπιστεύεσαι για κάτι τέτοιο; Και κυρίως: Σε εμπιστεύεσαι για κάτι τέτοιο;

Πώς τα πας με τον εαυτό σου αυτό τον καιρό;
Αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου, πώς θα αγαπήσεις τον οποιονδήποτε άλλο; Μην περιμένεις πως ο σύντροφός σου θα σε βοηθήσει να σε αντιμετωπίσεις πιο τρυφερά. Ακόμη κι αν συμβεί κάτι τέτοιο, το ζήτημα είναι να μάθεις εσύ να σε φροντίζεις, να δίνεις χώρο στα όνειρά σου και να σχεδιάζεις μια ζωή από εσένα για εσένα.

Σου αρέσει να περνάς χρόνο μαζί του;
Στην πραγματικότητα, βέβαια, αν βρεθεί στον δρόμο σου το κατάλληλο άτομο και τον πρώην σου μπορεί να ξεχάσεις, και τα προσωπικά σου θέματα να αρχίσεις να «δουλεύεις» παράλληλα με τη σχέση. Μιλάμε, όμως, για τον κατάλληλο;

Εκεί, μπαίνουν οι προσωπικές σου εκτιμήσεις για εκείνον, αλλά και το τι ακριβώς θέλεις εντέλει από μια σχέση. Πάντως, με την εξαίρεση των προειδοποιητικών σημαδιών της κακοποίησης, στο κάτω-κάτω της γραφής δεν χάνεις και κάτι να δοκιμάσεις.

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ