Φέτα σαγανάκι με κρούστα από σουσάμι

Newsroom
Newsroom

Σερβίρετε με μέλι και παλαιωμένο βαλσάμικο ξύδι

Δείτε τη συνταγή για λαχταριστή φέτα σαγανάκι με κρούστα από σουσάμι.

Υλικά

  • 250 γρ. φέτα (σε κομμάτι)
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 3 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή ρυζάλευρο
  • 3 κ. σ. λευκό σουσάμι
  • 3 κ. σ. μαύρο σουσάμι
  • 3 κ. σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 3 κ. σ. βαλσαμικό ξύδι
  • 3 κ. σ. μέλι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Τοποθετήστε το αλεύρι, το χτυπημένο αυγό και το μείγμα από τριμμένη φρυγανιά, λευκό σουσάμι και μαύρο σουσάμι σε τρία ξεχωριστά πιάτα.

Βήμα 2

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα μικρό τηγάνι.

Βήμα 3

Καλύψτε τη φέτα στο αλεύρι, στη συνέχεια στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά, φροντίζοντας να καλύπτεται ομοιόμορφα σε κάθε βήμα. Τοποθετήστε προσεκτικά τη φέτα στο καυτό λάδι και τηγανίστε κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει, περίπου ένα ή δύο λεπτά από κάθε πλευρά.

Βήμα 4

Τοποθετήστε τη φέτα σε απορροφητικό χαρτί για να απομακρύνετε την περίσσεια λαδιού.

Βήμα 5

Σερβίρετε περιχύνοντας με βαλσαμικό ξύδι και μέλι και απολαύστε αμέσως.

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ