Η μικρή αδελφή της Barbie έχει σκολίωση: Η πρώτη κούκλα που φορά κηδεμόνα

Newsroom
Newsroom

Στη σειρά παιχνιδιών με τη μικρή αδελφή της Barbie, την Chelsea, θα προστεθεί μία κούκλα με σκολίωση, που φορά έναν αποσπώμενο «κηδεμόνα»

Η εταιρεία παιχνιδιών Mattel, γνωστή μεταξύ άλλων για τις διάσημες Barbie, έγραψε ιστορία δημιουργώντας την πρώτη κούκλα με σκολίωση.

Στη σειρά παιχνιδιών με τη μικρή αδελφή της Barbie, την Chelsea, θα προστεθεί μία κούκλα με σκολίωση, που φορά έναν αποσπώμενο κηδεμόνα, με στόχο την ενθάρρυνση των παιδιών, την κανονικοποίηση και την εξοικείωση με τη χρήση ορθοπεδικού εξοπλισμού. 

Κατά τον σχεδιασμό της νέας κούκλας, η Mattel συνεργάστηκε με τον νευροχειρουργό και ειδικό στις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης, Δρ. Λουκ Μασίζιν, ο οποίος έδινε συμβουλές στους σχεδιαστές, καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης της κούκλας.

Η κούκλα ύψους 15 εκατοστών, φοράει ροζ φόρεμα, αφαιρούμενο πράσινο κηδεμόνα και λευκά παπούτσια. 

Η μικρή αδελφή της Barbie έχει σκολίωση: Η πρώτη κούκλα που φορά κηδεμόνα-1
Πηγή Mattel

 

Η αντιπρόεδρος της Mattel και επικεφαλής του τμήματος παιχνιδιών για την Barbie και τις υπόλοιπες κούκλες της εταιρείας, Λίζα ΜακΝάιτ δήλωσε: «Πιστεύουμε στη δύναμη της εκπροσώπησης και δεσμευόμαστε να δημιουργούμε κούκλες με ποικιλία στην εμφάνιση, ώστε τα παιδιά να μπορούν να δουν τον εαυτό τους στη Barbie – και τώρα σε μια σειρά για τη μικρή αδελφή της Barbie, την Chelsea».

Όπως λέει, η νέα σειρά προσφέρει περισσότερες δυνατότητες για την αφήγηση ιστοριών, παρέχοντας στα παιδιά έναν τρόπο για να αναπτύξουν την ενσυναίσθηση και τις κοινωνικές τους δεξιότητες μέσα από το παιχνίδι με κούκλες.

Αφού επικρίθηκε στο παρελθόν για το γεγονός ότι έφτιαχνε πολύ λεπτές κούκλες, η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια μεγαλύτερη γκάμα, και πλέον στα ράφια των καταστημάτων ανεβαίνουν κούκλες με αμαξίδια και κούκλες plus size, μεταξύ άλλων. Το 2022, η εταιρεία κυκλοφόρησε και την πρώτη Barbie με ακουστικά βαρηκοΐας. 

Πηγή SkyNews

Πηγή: kathimerini.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ