Το κόλπο του Τζέιμι Όλιβερ για εύκολη «πίτσα» με ψητά λαχανικά

Newsroom
Newsroom

Δείτε το βίντεο

Ο διάσημος Βρετανός σεφ, Τζέιμι Όλιβερ, ανατρέπει (κυριολεκτικά) την κλασική συνταγή για εύκολη πίτσα με σφολιάτα (που συνήθως προψήνεται).

Τη φτιάχνει ανάποδα βάζοντας την επικάλυψη κάτω και τη ζύμη από πάνω. Δημιουργεί έτσι μια απολαυστική εκδοχή «πίτσας» ή τάρτας με ψητά λαχανικά και μοτσαρέλα σε βίντεο που έχει αναρτήσει στο youtube του προωθώντας ένα απ’ τα βιβλία του.

Πώς φτιάχνει ο Τζέιμι Όλιβερ την ανάποδη πίτσα με σφολιάτα και λαχανικά

1. Γεμίζει το σκεύος όπου πρόκειται να ψήσει την πίτσα με σφολιάτα με όχι πολύ ψιλοκομμένα λαχανικά (κολοκυθάκια σε χονδρές ροδέλες, πιπεριέςκρεμμύδι και ντοματίνια κομμένα στη μέση). Τα αλατοπιπερώνει, ρίχνει μπόλικο φρεσκοκομμένο μυρωδικό (συγκεκριμένα ρίγανη) και ελαιόλαδο, τα ανακατεύει και στη συνέχεια τα ψήνει σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C. 

2. Στη συνέχεια τα βγάζει από το φούρνο, τα σπρώχνει ελαφρά προς το κέντρο του σκεύους ώστε να δημιουργήσει ένα πρόχειρο μικρό κενό από τα τοιχώματα και τα σκεπάζει καλά με το φύλλο της σφολιάτας. Ψήνει για άλλη μισή ώρα περίπου. 

3. Βγάζει το σκεύος απ’ το φούρνο, το σκεπάζει με μια ξύλινη επιφάνεια κοπής και το αναποδογυρίζει, Όπως αχνίζουν ακόμη τα καυτά λαχανικά, ρίχνει φρέσκια μοτσαρέλα χονδροκομμένη. Στο τέλος πασπαλίζει με φρεσκοκομμένο βασιλικό και λίγο κρεμώδες μπαλσάμικο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ