Κοτόπουλο καπρέζε

Newsroom
Newsroom

Εξαιρετικά απλό και γρήγορο στην παρασκευή του - και φυσικά πεντανόστιμο


Υλικά

    1/2 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
    1 κ. σ. ελαιόλαδο
    1/4 φλ. τσαγιού βαλσάμικο ξύδι
    2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
    400 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
    2 κ. σ. φρεσκοσκισμένο βασιλικό
    4 φέτες μοτσαρέλα
    Αλάτι
    Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεστάνετε το λάδι, αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε το μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί, περίπου 6 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Προσθέστε το βαλσαμικό ξύδι στο τηγάνι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, 1 λεπτό. Προσθέστε τα ντοματίνια και αλατίστε. Αφήστε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν, 5 έως 7 λεπτά. Προσθέστε το βασιλικό και ανακατέψτε.
Βήμα 3
Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι, ανάμεσα στα ντοματίνια, καλύψτε με μοτσαρέλα και σκεπάστε με καπάκι για να λιώσει το τυρί.
Βήμα 4
Τοποθετήστε τα ντοματίνια πάνω από το κοτόπουλο και σερβίρετε.

 

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ