«Κυπελάκια» από μπέικον γεμιστά με αυγά

Έξυπνη και πρωτότυπη πρόταση για σνακ ή και ορεκτικό

Υλικά

  • 6 φέτες μπέικον
  • 6 αυγά
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Σχοινόπρασο, για γαρνιτούρα
  • Ειδικός εξοπλισμός: φόρμα για μάφιν

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τις φέτες μπέικον στη φόρμα για μάφιν, τυλίγοντας κυκλικά και ψήστε για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Βγάλτε το μπέικον από το φούρνο και ρίξτε στη μέση από κάθε θήκη μάφιν το αυγό. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και το τυρί τσένταρ.
Βήμα 4
Ψήστε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι οι κρόκοι των αυγών να φτάσουν στην επιθυμητή συνοχή.
Βήμα 5
Περάστε ένα μαχαίρι γύρω από την άκρη κάθε «κυπέλου» για να χαλαρώσει και να μπορέσετε να το αφαιρέσετε. Πασπαλίστε με σχοινόπρασο, προαιρετικά και απολαύστε.

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ