Μανιταρόσουπα βελουτέ

Newsroom
Newsroom

Σερβίρετε για μεσημεριανό ή ως ορεκτικό με τραγανό ψωμί

Υλικά

  • 500 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 90 γρ. βούτυρο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 κ. σ. απλό αλεύρι
  • 1 λίτρο ζεστό ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 κ. σ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μαγειρέψτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην ροδίσουν, περίπου 8- 10 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά για άλλα 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίστε με το αλεύρι και ανακατέψτε να ενωθούν. Ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου, φέρτε το μείγμα σε βρασμό, προσθέστε το φύλλο δάφνης και σιγοβράστε για άλλα 10 λεπτά.
Βήμα 3
Αφαιρέστε και πετάξτε το φύλλο δάφνης, στη συνέχεια αποσύρετε το μείγμα μανιταριών από τη φωτιά και χτυπήστε το με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να γίνει λείο.
Βήμα 4
Ξαναζεστάνετε απαλά τη σούπα και ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος.
Βήμα 5
Σερβίρετε γαρνίροντας με μαϊντανό.

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr - Φωτογραφία από laustkehlet από το Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ